Film/TV

V Slovenijo prihaja novo plesno tekmovanje

Ljubljana, 27. 05. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V letu 2019 nas čaka nova plesna poslastica. Profesionalna plesalka Maja Geršak, ki smo jo lahko videli plesati v najbolj priljubljeni plesni oddaji letošnje pomladi Zvezde plešejo, bo organizirala ProAm plesno tekmovanje. Za kakšno tekmovanje gre in kdo vse bo lahko sodeloval, si preberite spodaj.

Maja Geršak je izkušena profesionalna plesalka, ki smo jo lahko videli v obeh sezonah oddaje Zvezde plešejo.
Maja Geršak je izkušena profesionalna plesalka, ki smo jo lahko videli v obeh sezonah oddaje Zvezde plešejo. FOTO: POP TV

Maja Geršak je izkušena plesalka in diplomirana športna pedagoginja, ki jo je poučevanje plesa odpeljalo tudi v tujino. S svojim partnerjem največ poučujeta v azijskih državah, v Sloveniji pa je aktivna članica Slovenske plesne zveze ZPVUTS. V svoji tekmovalni karieri je nanizala kar nekaj plesnih nazivov, med najbolj vidnimi pa je četrto mesto na svetovnem prvenstvu in tretje mesto na evropskem prvenstvu latinskoameriških plesov.

Pred drugo sezono plesnega šova Zvezde plešejo je povedala, da je bila lanska sezona nekaj najlepšega, kar se ji je zgodilo v preteklem letu. Letos, ko je vstopila v finale, pa so ti občutki verjetno še močnejši. Z njo smo se pogovarjali o velikih načrtih, ki jo čakajo po končani oddaji Zvezde plešejo. Finalna oddaja bo namreč na sporedu že to nedeljo ob 20.00 na POP TV, na plesnem odru pa se bodo še zadnjič zavrteli plesalci iz vseh oddaj letošnje sezone Zvezde plešejo.

To nedeljo boste lahko Majine plesne korake spremljali v finalni oddaji Zvezde plešejo
To nedeljo boste lahko Majine plesne korake spremljali v finalni oddaji Zvezde plešejo FOTO: POP TV

Maja, pred vami je le še ena plesna nedelja, potem pa se bo urnik verjetno malo sprostil?

Res je, še zadnja nedelja je pred vrati. Lahko rečem, da me je kar malo strah konca trimesečne akcije, je pa res, da se tega tudi veselim. Veselim se predvsem, da se bom lahko  fizično spočila, saj je bilo kar naporno. Tempo je res neverjeten.  Ampak ni pa dvoma, da smo uživali, se povezali in zelo zabavali. Vso to norijo bom kar pogrešala, se bom pa takoj po šovu lotila novega projekta, ki je že v teku in raste v moji glavi že kar nekaj let.

Maja Geršak pripravlja novo plesno poslastico, ki se bo odvijala od 1. do 3. junija 2019.
Maja Geršak pripravlja novo plesno poslastico, ki se bo odvijala od 1. do 3. junija 2019. FOTO: POP TV

Omenili ste nov projekt, ki že dlje zori. Za leto 2019 pripravljate nekaj velikega za slovenski plesni svet?

V letu 2019, natančno od 1. do 3. junija, pripravljam plesni dogodek, ki ga Slovenija še ni gostila. Gre za tekmovanje, katerega uradni naslov bo Zeleni dotik (Green Touch). Zeleni dotik ponazarja dve glavni zlačilnosti tekmovanja. Zeleni zaradi tega, ker je ples šport za vse generacije, torej večno mlad in ker bo tekmovanje potekalo v naši prelepi zeleni Sloveniji. Dotik pa, ker je to eden glavnih elementov plesa v paru.

Tekmovanje bo zajemalo tako latinsko-ameriške kakor tudi standardne plese, vendar nekoliko drugače. K sodelovanju bodo povebljeni pari z vsega sveta; od Azije, Amerike do sosednjih držav. Tekmovanje samo se bo odvijalo v enem najlepših biserov Slovenije, na Bledu.

Kakšna tekmovanja so to, kdo se lahko prijavi in kako poteka ples?

Organizirali bomo tako imenovano ProAm plesno tekmovanje. ProAm ples nastane, ko svoje plesne veščine združita profesionalni in amaterski tekmovalec. Zaradi velike priljubljenosti te zvrsti plesa v svetu, smo se odločili, da bi ga želeli predstaviti tudi slovenski javnosti. In to se bo v Sloveniji zgodilo res prvič. Gre za projekt, ki bo zahteval celoletno pripravo. Spletno stran imamo zato še v pripravi, prve informacije pa bodo kmalu na družabnih omrežjih.

Bodo gledalci tekmovanja lahko videli tudi kakšna zveneča plesna imena?

Zveneča plesna imena bodo na prireditvi prav tako prisotna. Nekateri pasivno le kot gledalci, nekateri pa aktivno kot nastopajoči in tudi sodniki. Vsega še ne morem izdati.

Pa vi in vaš partner. Boste v organizacijskem odboru, ali se boste zavrteli tudi vi?

Jaz bom organizator celotnega dogodka, seveda za celoten projekt ne bom odgovorna sama. Moj partner pa pri tem ne bo imel veliko. Bo le moja podpora, ko jo bom potrebovala.

Zeleni dotik je poimenovanje novega plesnega tekmovanja, ki bo združevalo vse generacije in bo potekalo v Sloveniji.
Zeleni dotik je poimenovanje novega plesnega tekmovanja, ki bo združevalo vse generacije in bo potekalo v Sloveniji. FOTO: POP TV

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.