Film/TV

Zac Efron očaran na snemanju: To mi bo ostalo v spominu do konca življenja

Los Angeles, 03. 10. 2022 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Priljubljeni igralec Zac Efron je razkril, kateri prizor iz filma The Greatest Beer Run Ever, ki ga je pred kratkim posnel, mu je najbolj ostal v spominu. V novem filmu igra mladeniča Johna 'Chickieja' Donohueja, ki se je odločil, da bo vojakom v Vietnam dostavil pivo v znak podpore. Film je postavljen v 70. leta, v Zacu pa je določen prizor vzbudil prav posebne občutke. "To mi bo v spominu ostalo do konca življenja," je povedal ob opisu prizora.

34-letni igralec Zac Efron se je v filmu The Greatest Beer Run Ever preizkusil v vlogi 26-letnega Johna 'Chickieja' Donohueja, pogumnega mladeniča, ki se odpravi v Vietnam, kjer se vojaki borijo na fronti. Mladenič se je namreč odločil, da vojakom v znak podpore dostavi pivo. 

Zac Efron kot John Chickie Donohue, ki se je odločil, da vojakom v znak podpore dostavi pivo.
Zac Efron kot John Chickie Donohue, ki se je odločil, da vojakom v znak podpore dostavi pivo. FOTO: Profimedia

Veteran ameriških marincev, ki je delal kot trgovski mornar, je našel delo na tovorni ladji, spakiral potovalno torbo, polno piva, in se odpravil na eno najbolj neverjetnih misij. Potovanje je trajalo približno osem tednov, prijatelje pa je poiskal s pomočjo pisem in fotografij, ki so mu jih posredovale družine. Med svojim potovanjem je bil priča korupciji med vladnimi in mednarodnimi uradniki,  z avtoštopom se je prebil na vojaške helikopterje in se soočil s požari. "Moja misija je bila preprosto dati fantom vedeti, da jih resnično, resnično podpiramo. Tako kot naši očetje, ki so se borili v drugi svetovni vojni, so opravili svojo državljansko dolžnost," je povedal Donohue. Pet mesecev pozneje se je vrnil v New York in svoje spomine zbral v knjigi. 

Zvezdniku filma Največji šovmen so prizori iz filma ostali v prav posebnem spominu. "Snemali smo v jarku skupaj z vojaki. Jarek se je počasi napolnil z vodo in lahko smo videli komarje, ki so prišli do površja in se nato potopili nazaj. Bilo je očarljivo," je povedal Zac. "Ta prizor lahko opišem na minuto natančno. V spominu mi bo ostal do konca življenja," je dodal.  

Prizor v jarku, ki bo Zacu za vedno ostal v spominu.
Prizor v jarku, ki bo Zacu za vedno ostal v spominu. FOTO: Profimedia

Film, ki so ga na tuji pretočni platformi začel predvajati konec septembra, so snemali na Tajskem v džungli. "Bilo je 100 stopinj in 100-odstotna vlaga. Polno blata, dežja in živali. Snemanje tega filma je bilo zame najtežji izziv do sedaj," je povedal režiser Peter Farrelly. Je pa s končnim izdelkom zadovoljen. "Splačalo se je, saj so pogoji na zaslonu prikazali povsem realistično sliko. Mislim, da res lahko čutiš, kako so vojaki izčrpani in utrujeni, da so prekriti z blatom, pa celotno dogajanje naredi še bolj resnično," je dodal. Ob Zacu igrata še Russell Crowe in Bill Murray.

Zac Efron in Russell Crowe v filmu The Greatest Beer Run Ever.
Zac Efron in Russell Crowe v filmu The Greatest Beer Run Ever. FOTO: Profimedia

Nad resničnostjo zgodbe sta bila navdušena tako režiser kot tudi ameriški igralec. "To je eden tistih neverjetnih scenarijev iz resničnega življenja, za katere komaj verjameš, da so resnični," je priznal Efron. "To je lepa zgodba o človeški naravi, ljubezni in res težki vojni ter času v zgodovini." Tudi režiser Peter Farrelly je dodal, da je težko verjeti, da se je to res zgodilo. "In prav zato je Chickie oseba, ki sem jo s filmom želel najbolj navdušiti," je poudaril.

Nad filmom je nadušen tudi pravi Chickie. Poklon zdaj že nekoliko starejšemu 'mladeniču' pa je na Instagramu izrekel tudi glavni igralec filma, ki je dejal, da je on edini človek na svetu, ki je to lahko izpeljal. "V čast mi je bilo igrati tebe v tej nori in briljantni zgodbi," je zapisal Efron. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.