Film/TV

Zasnovana serija o zakoncih Macron

Pariz, 22. 04. 2024 13.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hollywoodska zvezdnika Ryan Gosling in Julia Roberts bi se lahko pojavila v novi seriji, kjer bi igrala Emmanuela Macrona in njegovo ženo, prikazovala pa bo njuno razmerje, ki se je začelo, ko je bila Brigitte njegova učiteljica v srednji šoli. Posnela jo bo najstarejša francoska filmska produkcijska hiša Gaumont, ki je sporočila, da pripravlja šestdelno dramo o razmerju med predsednikom in njegovo ženo.

Ljubezenska zgodba francoskega predsednika Emmanuela Macrona in njegove 25 let starejše žene Brigitte bo upodobljena v televizijski seriji. Glavne vloge še niso bile izbrane, toda med razpravo o produkciji na televizijski mreži BFM je Roselyne Bachelot, nekdanja francoska ministrica za kulturo, predlagala igralce, ki bi jih želela videti v glavnih vlogah.

Emmanuel Macron z ženo Brigitte
Emmanuel Macron z ženo Brigitte FOTO: AP

"Takoj sem pomislila na Ryana Goslinga, ker sem ugotovila, da obstaja fizična podobnost med Emmanuelom Macronom in njim. Pomislila pa sem tudi na Julio Roberts," je povedala. V produkcijski hiši Gaumont niso napovedali datuma predvajanja serije, so pa povedali, da pripravljajo dramo, ki bi spremljala odnos med Emmanuelom in Brigitte. Napisala sta jo francoska scenarista Bénédicte Charles in Olivier Pouponneau, vsaka epizoda pa bo predvidoma trajala 45 minut.

"Brigitte Macron je fascinanten lik, želeli smo se ji približati na romantičen, skoraj melodramatičen način, zaradi romantičnega duha njene usode," je dejal Charles v intervjuju za Le Figaro.

Zasebno življenje francoskega predsednika običajno prepovedano prikazovati

Zgodba se bo začela leta 1992, ko je 15-letni Macron na gledališki delavnici spoznal svojo bodočo, takrat 39-letno ženo, in gledalce popeljala vse do današnjih dni. Macron je bil star 29, Brigitte pa 54 let, ko sta se poročila leta 2007. Deset let pozneje je postal predsednik.

Zasebno življenje sedanjega voditelja Francije običajno ni tema, o kateri bi na veliko pisali ali snemali prispevke, kaj šele televizijsko serijo. Da ji je ob tem nekoliko neprijetno, je priznala tudi Bachelotova, dodala pa je, da bo, če bo drama posneta, med prvimi, ki si jo bodo ogledali.

Brigitte je bila poročena učiteljica drame na katoliški šoli Providence v Amiensu, ko je spoznala Macrona. Njuno razmerje je sprožilo polemike v provincialnem mestu v severni Franciji in pripeljalo do tega, da sta Macronova starša, oba zdravnika, najstnika poslala v Pariz, kjer je nadaljeval šolanje. Leta 2006 se je Brigitte ločila od moža, bankirja Andréja-Louisa Auzièra, in se leto pozneje poročila z Macronom.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.