Film/TV

Znan datum 97. podelitve oskarjev: šušlja se že o favoritih

Los Angeles, 12. 04. 2024 14.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav se je sezona podelitev nagrad v Hollywoodu šele dobro končala, je že znan datum 97. podelitve oskarjev. Znano je tudi, kdaj bo Akademija razkrila seznam nominirancev, šušlja pa se že o favoritih.

2. marec 2025. Takrat bodo hollywoodske zvezde nadele svoje najboljše oprave in se udeležile vrhunca sezone podelitev nagrad – 97. podelitve oskarjev. Akademija je poleg datuma prireditve razkrila tudi preostalo časovnico, vse od predčasnega novembrskega glasovanja do uradnega, ki bo med 8. in 12. januarjem. Nominacije bodo znane 17. januarja.

Znan datum 97. podelitve oskarjev: šušlja se že o favoritih.
Znan datum 97. podelitve oskarjev: šušlja se že o favoritih. FOTO: Profimedia

Tako kot letos se bo tudi prihodnje leto prireditev začela bolj zgodaj, in sicer ob 19. uri po losangeleškem času. To pomeni, da se bodo morali slovenski filmski navdušenci zbuditi ob enih zjutraj. Svečan dogodek se bo tradicionalno odvil v gledališču Dolby v centru Los Angelesa.

In čeprav nas do 97. oskarjev loči še slabo leto dni, se v Hollywoodu že šušlja o favoritih. Med njimi sta na v ospredju težko pričakovan film Joker: Folie à Deux z Joaquinom Phoenixom in Lady Gaga v glavnih vlogah ter film Furiosa: A Mad Max Saga, ki bo premiero doživel na canskem filmskem festivalu. Med potencialnimi nominiranci bi bili lahko tudi nadaljevanje filma Dune: Peščeni planet, Blitz, Conclave in The Piano Lesson.

Spomnimo, na letošnji 96. podelitvi oskarjev je letos slavil film Oppenheimer, ki je od 13 nominacij prejel kar sedem oskarjev, in sicer za najboljši film, režijo, glavnega in stranskega igralca, montažo, scenografijo in glasbo. Za moško glavno vlogo je oskarja prejel Cillian Murphy, za glavno žensko vlogo pa je oskarja prejela Emma Stone za Nesrečna bitja. V stranskih vlogah sta slavila Da'Vine Joy Randolph za Bartonovo akademijo in Robert Downey jr.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZDA teror
12. 04. 2024 15.10
+3
Rožice so zacvetele
12. 04. 2024 14.32
+3
Saj ne vem ali dandanašnji svetlejša gospa premali jé ali temnejša preveč 😂