Film/TV

Znane nominacije za nagrade Sindikata hollywoodskih scenaristov

Los Angeles, 23. 02. 2024 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zahodna in vzhodna veja ameriškega Sindikata hollywoodskih scenaristov. Podobno kot pri ostalih nagradah tudi tu z nominacijami prevladujeta filmski uspešnici Oppenheimer in Barbie, med serijami pa priljubljeni Nasledstvo in The Bear.

Sindikat hollywoodskih scenaristov je razkril nominacije za letošnje nagrade na področju scenaristike, televizije, novih medijev, novic, radia/zvoka in promocijskega pisanja v letu 2023. Prireditev, ki je bila zaradi zgodovinsko dolge stavke prestavljena, bo 14. aprila. 

Znane nominacije za nagrade Sindikata hollywoodskih scenaristov.
Znane nominacije za nagrade Sindikata hollywoodskih scenaristov. FOTO: Profimedia

Podobno kot pri ostalih nagradah tudi tu z nominacijami prevladujeta filmski uspešnici Oppenheimer in Barbie, med serijami pa priljubljeni Nasledstvo in The Bear. Med nominiranci za originalni scenarij so poleg Barbie še filmi Air, The Holdovers, May December in Past Lives, med prilagojenimi scenariji pa poleg Oppenheimerja še American Fiction, Are You There God? It's Me, Margaret., Morilci cvetne lune in Nyad.

Pri serijah poleg serij Nasledstvo in The Bear izstopajo še Krona, The Diplomat, The Last of Us in Abbott Elementary ter Only Murders in the Building. V kategoriji najboljših scenarijev za pogovorno oddajo so si nominacijo prislužili ustvarjalci naslednjih pogovornih oddaj: The Daily Show, Jimmy Kimmel Live!, Last Week Tonight with John Oliver, Late Night with Seth Meyers, The Late Show with Stephen Colbert ter The Problem with Jon Stewart.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

klop12
23. 02. 2024 10.45
+1
To je popolna slika današnje svetovne družbene diametralnosti
hojladri123
23. 02. 2024 09.36
+4
Oppenheimer vs Barbie... Po moje bi moralo biti 100-0 ampak širina onkraj Atlantika je večdimenzionalna in brez težav preseneti =)