Glasba

Alo!Stari peti rojstni dan praznujejo kar dvakrat: Občinstvo je izjemno

Ljubljana, 19. 04. 2024 17.02 | Posodobljeno pred 28 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Priljubljena štajerska zasedba Alo!Stari letos obeležuje peto obletnico delovanja. Kot pravijo vedno iskreni Štajerci, vsak rojstni dan vedno praznuješ dvakrat, enkrat z družino in enkrat s prijatelji, zato so se sami odločili za dva koncerta. Prva 'žurka' je brez dvoma uspela, saj so v četrtek navdušili občinstvo v Ljubljani.

Alo!Stari so na sceni že pet let in rojstni dan je seveda treba obeležiti na prav poseben način. Kot pravijo Štajerci, rojstni dan vedno praznuješ dvakrat, enkrat z družino in enkrat s prijatelji, zato so tudi sami pripravili dva koncerta. V četrtek so dodobra razgreli do zadnjega kotička poln klub v Ljubljani. "Res smo uživali maksimalno. Samostojni koncerti so vedno nekaj posebnega in znajo biti precej stresni, ko pa gre za obletnice, pa je ta stres se večji. Tokrat smo se stresu v velikem loku izognili in bili to, kar smo. Mi. In občinstvo nam je to vrnilo 1000-krat bolj nazaj," je povedal pevec Tine Matjašič

Alo!Stari bodo peti rojstni dan proslavili kar dvakrat.
Alo!Stari bodo peti rojstni dan proslavili kar dvakrat. FOTO: Luka Hernet

To, da je njihova prva 'žurka' ob obletnici uspela, ni dvoma, fantje pa dan po koncertu še niso povsem dojeli, kako radi jih imajo njihovi oboževalci. "Najboljši občutek je, ko v živo prvič zaigraš novo pesem in vsi pojejo s tabo. Ko več kot tisočglava množica pozna vsa besedila, je to totalno evforičen občutek," je iskreno povedal pevec in dodal, da se je na koncertu ob rojstnem dnevu to dogajalo iz pesmi v pesem. "Na koncu res sploh nismo mogli več verjeti, kaj se dogaja," je še dodal. 

Fantje sicer prihajajo iz štajerskega konca, na svoj naglas pa so tako ponosni, da tudi besedila pesmi nastajajo v pristni mariborščini. A to za njihove oboževalce ne predstavlja nikakršnega problema. "Da nas ne bi razumeli ali pa da bi narobe peli pesmi, s tem nimamo težav. Naši poslušalci so se kar poistovetili s pesmimi in jih pojejo takšne, kot so: v dialektu. Glavno je, da se v besedilih najdeš. To pa presega lokalne okvirje," je povedal in zaključil s poklonom ljubljanskim oboževalcem: "Občinstvo v prestolnici je vedno izjemno."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Semri
19. 04. 2024 19.41
-5
Trenutno najboljši rock band. Tako po besedilih kot po fešti kijo naredijo. Vsaka čast pubeci in gasa dalje...
Rožice so zacvetele
19. 04. 2024 18.14
+4
1.slišim. Katera starostna skupina se pa navdušuje nad njimi?
coca.eskim
19. 04. 2024 18.53
-5
cerob
19. 04. 2024 19.15
+0
Rožice so zacvetele
19. 04. 2024 20.00
+5