Glasba

Anja Rupel s pesmijo Srce že ve napovedala vrnitev in album osveženih hitov

Ljubljana, 25. 10. 2023 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
K.A., Alen Podlesnik
Komentarji
5

Anja Rupel se vrača. Ena najbolj priljubljenih pevk, ki v resnici nikoli ni zares odšla iz glasbenega sveta, le malo manj je bila aktivna, se je vrnila z novo pesmijo, ki jo je naslovila Srce že ve. Poleg sveže skladbe je napovedala tudi nov album svojih največjih hitov in vrnitev na koncertne odre. Pevka je posnela tudi videospot, ki pa zgodbo tokrat pripoveduje v italijanskem Trstu, saj si glasbenica ni želela ponovno kadrov iz Ljubljane. Kot je povedala, je bilo mesto polno ljudi, zato je bilo snemanje za vse mimoidoče prava atrakcija.

Več videovsebin
 • Iz 24UR: Anja Rupel s pesmijo napovedala vrnitev
  01:54
  Iz 24UR: Anja Rupel s pesmijo napovedala vrnitev
 • Anja Rupel - Srce že ve
  03:30
  Anja Rupel - Srce že ve

Anja Rupel je nazaj. Slovenska glasbenica, ki je svojo kariero začela še v času Jugoslavije s skupino Videosex, se je vrnila z novo pesmijo Srce že ve. Čeprav se pevka nikoli ni zares umaknila iz glasbenega sveta, je potrebovala malo premora, zdaj pa se vrača na koncertne odre, obenem pa je napovedala tudi nov album. "To bo album mojih največjih hitov, osvežena verzija. Med epidemijo sem ga ustvarila skupaj s partnerjem Alešem Klinarjem in Mihom Goršetom, producentom Nine Pušlar," je razkrila in dodala, da bo nekaj pesmi na albumu čisto novih. 

Anja Rupel, ki je svojo kariero začela še v času Jugoslavije s skupino Videosex, se je vrnila z novo pesmijo Srce že ve.
Anja Rupel, ki je svojo kariero začela še v času Jugoslavije s skupino Videosex, se je vrnila z novo pesmijo Srce že ve. FOTO: Rok Breznik

Nova pesem je tako napoved njene vrnitve. "Skladba Srce že ve je ljubezenska, pa tudi čisto življenjska, saj govori o tem, da marsikatero nesrečno izkušnjo ali ljubezen v življenju lahko sčasoma predelaš, preboliš in se ponovno postaviš na noge in živiš naprej," je povedala pevka in dodala: "Čeprav se ti zdi, da se iz tega ne boš nikoli izkopal, prej ali slej ugotoviš, da se da preživeti. Moraš tako živeti, kot da ni preteklosti." Kakšen pa je Anjin nasvet za lažje prebolevanje težav? "Pri sebi sem ugotovila, da je meni pomagal čas," je svetovala. 

Za novo pesem je glasbena in modna ikona tokrat videospot posnela v Trstu.
Za novo pesem je glasbena in modna ikona tokrat videospot posnela v Trstu. FOTO: Rok Breznik

Za novo pesem je glasbena in modna ikona posnela tudi videospot, kar je bilo zanjo kar malo novo, saj je nazadnje spot snemala pred 10 leti. A tokrat se je odločila, da bo drugačen, saj ga ni snemala v Sloveniji, izbrala si je namreč Trst. "Hotela sem, da ima spot malo velemestnega pridiha, a je bila Ljubljana že večkrat uporabljena v spotih. Najbližji lokaciji sta bili Zagreb ali Trst in odločila sem se za Trst, ki ga dobro poznam, saj je mamina sestra do smrti živela tam in smo jo redno obiskovali, poleg tega je moj oče eno leto igral v tržaški operni hiši. Skratka, Trst je navdušil tudi režiserja Roka Breznika in njegovo asistentko, ki pa sta ga obiskala prvič," je zaupala o izbiri lokacije. 

Anja pri ustvarjanju očitno še vedno stavi na uporniško spontanost in iznajdljivost.
Anja pri ustvarjanju očitno še vedno stavi na uporniško spontanost in iznajdljivost. FOTO: Rok Breznik

Zgodba videospota je nastala pred kratkim."Izkoristili smo enega zadnjih letošnjih vročih večerov in spot posneli gverilsko, z majhno ekipo. To pomeni samo režiser, asistentka in moja prijateljica, ki je pomagala pri oblačilih," je zaupala Anja, ki pri ustvarjanju očitno še vedno stavi na uporniško spontanost in iznajdljivost. "Kadre in interierje smo iskali sproti, če nam je bilo kaj všeč, smo se ustavili in snemali. Ker je bil Trst poln ljudi, smo bili kar atrakcija," je razložila in dodala, da je lastnica vrtiljaka, ki so ga ravno zaprli, samo za njih prižgala luči, da so lahko snemali. 

 • krovni2
 • PRALNI STROJ
 • SESALNIK
 • ČISTILEC
 • klima
 • tv
 • ura
 • skiro
 • kosilnica
 • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

punkracij
27. 10. 2023 21.38
+2
Še vedno simpatična gospa kot pred leti.
Lepinja
25. 10. 2023 20.11
+1
Kot sem slišal gre za presežek prve dive na slovenski sceni.
Irvan
25. 10. 2023 19.00
+14
Ko pevec eno obdobje konča ne razumem zakaj se po desetletjih nazaj vračajo. Nikoli ne more biti več tako kot je takrat bilo.
caspera1
25. 10. 2023 20.54
+4
Fročonski
25. 10. 2023 18.33
+5