Domača scena

Anže Gallus Petelin v družbi prijateljev proslavil otvoritev svoje galerije

Podpeč, 13. 03. 2024 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Simon Vadnjal
Komentarji
1

David Bowie, John Lennon in Ed Sheeran: to je le nekaj glasbenikov, ki so ali pa še ustvarjajo tudi kot likovni umetniki. Najbolj zaprisežen roker med slovenskimi slikarji je Anže Gallus Petelin, sinoči je v družbi znanih rokerskih prijateljev proslavil otvoritev svoje galerije.

V družinskem rock bandu D KOKKs je Anže Gallus Petelin ustvarjal kar nekaj let, njegova prva strast pa ostaja slikarstvo. V svoji galeriji v Podpeči je na ogled postavil dela iz svoje 20-letne kariere. "Tukaj bom tudi ustvarjal, tako da bo to živa galerija," je povedal glasbenik, ki bo v sklopu galerije prirejal tudi delavnice. Dodal je, da je presrečen, da otvoritev galerije praznuje s prijatelji.

Tomi Meglič je dejal, da se prijateljeve umetnine odlično prilegajo njegovemu stanovanju. Če jih na hitro prešteje, jih ima doma že pet. "Če te znan obraz podpre, je to še dodatna pohvala in zagon za nadaljnje ustvarjanje," je povedal Petelin. Njegova dela krasijo tudi hišo glasbenika Sergeja Pobegajla. Gallusovo delo krasi tudi dom Anžeta Kopitarja.

Petelini ostajajo njegov glavni motiv tudi pri ostalih izdelkih, na otvoritvi pa je gostom premierno predstavil še svojo unikatno grenčico, petelinkovec.   

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Blue Dream
14. 03. 2024 10.39
roker med slovenskimi slikarji.kot da smo v 3 letniku srednje šole