Glasba

Balladero o novi pesmi: Če sanje niso malo nore, niso prave sanje

Ljubljana, 19. 02. 2024 21.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Alen Podlesnik, K.A.
Komentarji
0

Kdor ne sanja, ne ustvarja, ne čuti in ne živi, pravi klavirski kantavtor, ki že več kot deset let boža s svojimi romantičnimi skladbami. Dominik Bagola - Balladero je v svet poslal novo pesem Glej me, sanjam, pri kateri je za dodatno čutnost glasbe poskrbela akademska harfistka Bilka Peršič. Če sanje niso malo nore, potem niso zares sanje, pa je ob izidu nove pesmi še dodal prekmurski pevec.

"Sanj v spanju ne moremo nadzorovati, moja pesem pa govori o sanjah v dejanskem življenju, ki jih lahko. Skladba govori o stvareh, ki jih imamo pod kontrolo in v srcu ter jih moramo živeti. Kdor ne sanja, ne ustvarja, ne čuti in ne živi, je sporočilo moje nove pesmi," je nedavno izdano pesem Glej me, sanjam, predstavil Balladero. Glasbenik, s pravim imenom Dominik Bagola, je priznal, da je kot otrok svoje sanje narisal na papir. "Na sliki je bil pianino, na listu pa je pisalo, da bom pianist. Moje sanje so se torej uresničile, samo še pojem zraven," se je še pošalil. 

Balladero predstavlja novo pesem z naslovom Glej me, sanjam.
Balladero predstavlja novo pesem z naslovom Glej me, sanjam. FOTO: Arhiv izvajalca

Nova pesem je skladba, ki spada med mehkejše in toplejše oz. bolj intimne Balladerove balade, obenem pa prinaša zvočno širino, svežino in svojevrstnost. Raziskuje nova polja izraza v ustvarjanju v prvi vrsti klavirju in liričnim tekstom zavezane glasbe. Tokrat je k ustvarjanju povabil vrhunsko akademsko harfistko Bilko Peršič. Ob pesmi je nastal tudi videospot, ki predstavlja zgodbo povezanosti, bližine, upanja in hrepenenja.

Tokrat je k ustvarjanju povabil vrhunsko akademsko harfistko Bilko Peršič.
Tokrat je k ustvarjanju povabil vrhunsko akademsko harfistko Bilko Peršič. FOTO: Arhiv izvajalca

Pevec je prepričan, da moramo včasih tudi v majhnih stvareh zaznati svoje sanje. "Pianino nam je padel iz prikolice, ko smo ga dobili. Ker smo ga rešili, se mi zdi, da je bilo to sporočilo, da naj nadaljujem s svojimi sanjami," je razkril eno od zgodb, ki so povezane z njegovimi glasbenimi začetki. Slovenski pevec trenutno dobesedno živi svoje sanje. "Se mi zdi, da sanje, ki sem jih imel kot otrok, zdaj živim še bolj pristno in zanimivo," je še prepričan, a dodaja, da je kljub temu vedno treba imeti nove cilje. "Vedno imam na obzorju nove ideje, za glasbenike pa so sanje precej preproste. Vedno lahko sanjaš recimo nov inštrument ali pa nov singel, album," je povedal in poudaril: "Če sanje niso malo nore, niso zares sanje."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.