Glasba

BBC z dražbo redkih gramofonskih plošč Pink Floyd, Davida Bowieja, The Beatles in drugih

London, 14. 01. 2024 10.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, K. Z.
Komentarji
2

Britanski BBC bo na dražbi ponudil redke gramofonske plošče iz svojega arhiva. Plošče so posnela glasbena imena, kot so Pink Floyd, David Bowie, The Beatles in Black Sabbath, kar bo priložnost za glasbofile, da dopolnijo svoje zbirke. Dražiti nameravajo skoraj 300.000 vinilnih plošč. Prva dražba bo 30. januarja.

Po pisanju portala Louder plošče s tem ne bodo izključene s seznamov predvajanj pri tej britanski medijski korporaciji, saj gre za dvojnike plošč, ki se že nahajajo v BBC-jevih arhivih.

Med zbirko plošč bodo tudi dela Davida Bowieja.
Med zbirko plošč bodo tudi dela Davida Bowieja. FOTO: Profimedia

Dražba 285.000 vinilnih plošč bo potekala v naslednjem letu in pol. Prvih 400 lotov bodo dražili 30. januarja pri Omega Auctions.

Komplet skupine The Beatles vsebuje šest kopij LP-ja Please Please Me različnih natisov, kar so pred dražbo ocenili na 116 do 170 evrov. Z enako preddražbeno ceno so ocenili tudi komplet skupine Black Sabbath, v katerem so prvenec, ki so ga poimenovali Black Sabbath, ter albuma Paranoid in Master of Reality.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Albumi Davida Bowieja so ocenjeni med 232 in 465 evrov. Med njimi sta izvirna LP izdaja plošče David Bowie iz leta 1969, kasneje znana pod imenom Space Oddity, ter LP izdaja plošče The Man Who Sold The World iz leta 1970. Skupina Pink Floyd pa je zastopana z albumoma The Piper at the Gates of Dawn in A Saucerful of Secrets, pri čemer je zadnji pomemben zaradi napake pri naslovu pesmi Let There Be More Light.

Na dražbi bodo med drugim tudi LP plošče black metal skupine Bathory s Švedske in blues rock zasedbe Megaton, ki je delovala le kratek čas.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tone 12345
14. 01. 2024 13.45
mojcd
14. 01. 2024 12.45
Na koncu se vse konca s stevilko....