Glasba

Billie Eilish izdala dve novi pesmi

Los Angeles, 22. 07. 2022 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pevka Billie Eilish nas je presenetila z dvema novima pesmima, ki ju je pred kratkim izdala brez dodatne promocije. V obeh opozarja na pomembne dogodke v svetu, navezuje pa se tudi na sojenje med Johnnyjem Deppom in Amber Heard.

Billie Eilish
Billie Eilish FOTO: Profimedia

20-letnica je izdala dve novi pesmi: TV in The 30th, ki dopolnjujeta njen sklop pesmi Guitar songs EP. Obe je produciral pevkin brat Finneas, s katerim redno sodelujeta. Pesem TV sta prvič predvajala že prejšnji mesec na koncertu v Manchestru, pesem pa govori tudi o novem zakonu o splavu, ki je pred kratkim v ZDA dvignil precej prahu: "Internetu se je zmešalo zaradi zvezdnikov na sodišču, medtem ko razveljavljajo Roe v. Wade." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To besedilo sem napisala le nekaj tednov, preden je zakon obveljal. Sedela sem s psi v travi, ko mi je mama povedala novico o spremembi zakona o splavu. Nisem znala reagirati. Verjetno sem imela občutek, da se to ne bo zgodilo. Trenutno je svet res grozljiv," je povedala Billie. "S Finneasom sva te pesmi želela izdati čim prej. Zato sta tukaj! Ko sva prvič zapela TV na turneji, je bil to tudi za naju vrhunec, zato sva vzela zvok s koncerta v Manchestru in ga vstavila v pesem. Vsakič, ko to slišim, dobim kurjo polt. Upam, da vam bosta pesmi všeč, zelo se vam zahvaljujeva, da lahko deliva glasbo z vami." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Pevka je priznala, da je želela, da pesmi čim prej ugledata luč sveta, brez promocij, ki sicer spremljajo izdajo večjih pop pesmi. Billie je mlada ženska, ki budno opazuje, kako se svet okoli nje uničuje, in opozarja, kaj se zgodi, ko pogledamo stran od tega. A pevka, ki je dokazala, kako hitro lahko spiše novo pesem, ne gleda stran in opozarja na težave v obliki svojih besedil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grande_pedro
22. 07. 2022 21.05
+1
izjemno sem presenečen
Morgan7
22. 07. 2022 13.53
+1
Vedno je enkrat prvič...
PegySue
22. 07. 2022 13.36
+1
Za moj okus tako dobra v baladah,da gre Adele lahko po inštrukcije k njej...
oježeš
22. 07. 2022 13.34
-2
do pa je ta oseba in od kje? Prvič berem o njej.