GLASBA

Billie Eilish izdala dve novi pesmi

Los Angeles, 22.07.2022, 13:07 | Posodobljeno pred eno uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Pevka Billie Eilish nas je presenetila z dvema novima pesmima, ki ju je pred kratkim izdala brez dodatne promocije. V obeh opozarja na pomembne dogodke v svetu, navezuje pa se tudi na sojenje med Johnnyjem Deppom in Amber Heard.

Billie Eilish
Billie EilishFOTO: Profimedia

20-letnica je izdala dve novi pesmi: TV in The 30th, ki dopolnjujeta njen sklop pesmi Guitar songs EP. Obe je produciral pevkin brat Finneas, s katerim redno sodelujeta. Pesem TV sta prvič predvajala že prejšnji mesec na koncertu v Manchestru, pesem pa govori tudi o novem zakonu o splavu, ki je pred kratkim v ZDA dvignil precej prahu: "Internetu se je zmešalo zaradi zvezdnikov na sodišču, medtem ko razveljavljajo Roe v. Wade." 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"To besedilo sem napisala le nekaj tednov, preden je zakon obveljal. Sedela sem s psi v travi, ko mi je mama povedala novico o spremembi zakona o splavu. Nisem znala reagirati. Verjetno sem imela občutek, da se to ne bo zgodilo. Trenutno je svet res grozljiv," je povedala Billie. "S Finneasom sva te pesmi želela izdati čim prej. Zato sta tukaj! Ko sva prvič zapela TV na turneji, je bil to tudi za naju vrhunec, zato sva vzela zvok s koncerta v Manchestru in ga vstavila v pesem. Vsakič, ko to slišim, dobim kurjo polt. Upam, da vam bosta pesmi všeč, zelo se vam zahvaljujeva, da lahko deliva glasbo z vami." 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

 

Pevka je priznala, da je želela, da pesmi čim prej ugledata luč sveta, brez promocij, ki sicer spremljajo izdajo večjih pop pesmi. Billie je mlada ženska, ki budno opazuje, kako se svet okoli nje uničuje, in opozarja, kaj se zgodi, ko pogledamo stran od tega. A pevka, ki je dokazala, kako hitro lahko spiše novo pesem, ne gleda stran in opozarja na težave v obliki svojih besedil.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.