20°C

Buda in Dubioza Kolektiv z glasbeno parodijo na trenutno stanje

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
S. V. / K. Z. /
KOMENTARJI
2
David Kovšca - Buda in priljubljena skupina Dubioza Kolektiv so se v pandemičnih časih podali v glasbeno sodelovanje. Bošnjaki in Slovenci so tokrat ustvarjali kar na daljavo, nastala pa je glasbena parodija trenutnega stanja v svetu in družbi. Buda pravi, da je poanta videospota ta, da so peljali ovce na koncert, Dubioza Kolektiv pa so ob tej priložnosti dobili svoje lutke, ki jih je izdelala slovenska lutkarica.

David Kovšca - Buda, bolj znan kot vokalist znanega slovenskega crossover kvarteta Elvis Jackson, tokrat v sodelovanju s svetovno uveljavljeno bošnjaško zasedbo Dubioza Kolektiv predstavlja novi singel z naslovom Mr. Shepherd.

Pesem je, kot pravi Buda, v teh nenavadnih časih nastajala na daljavo in je nekakšna parodija trenutnega stanja, ki ga doživljamo vsak po svoje. Skladba govori sama zase in ne potrebuje posebne razlage.

Za glasbeno podlago in miksing je v sodelovanju z Budo poskrbel znani slovenski glasbenik in producent Jani Hace, pri besedilu pa so združili ideje Buda, Almir Hasanbegović in Adis Zvekić. Mario Ševarac je prispeval saksofonske vložke. Mastering pesmi je naredil priznani angleški mojster Arthur Indrikovs. Posebni gost, pes Džoni, pa je odlajal svoj del besedila.

Za pesem je v sodelovanju z režiserjem Miho Hvaletom, lutkarico Barbaro Bulatović, ekipo Tele Ho, Reservoir Dogs Brewery, Sheepdog Centrom Ovčarska in producentom Tomažem Maričem nastal tudi glasbeni videospot.

Koronavirus pasica nova