Glasba

Dan Reynolds o novem albumu: To je iskren zapis o mojem počutju

New York, 24. 04. 2024 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pevec skupine Imagine Dragons Dan Reynolds je za tuj medij spregovoril o novem albumu z naslovom Loom. V njem je opisal svoje občutke, nekaj pesmi pa se nanaša tudi na njegov razhod od glasbenice Aje Volkman. Priljubljena skupina bo album počastila še z glasbeno turnejo. Glasbenik si želi, da bi se ljudje na njegovem koncertu počutili kot del nečesa.

Dvoumnost naslednjega albuma Imagine Dragons se začne pri naslovnici. Dve figuri stojita v daljavi, ločeni z zahajajočim soncem. Ali pa to vzhaja? Vodilni pevec in tekstopisec Dan Reynolds, ki je o tem sanjal, vidi oboje. "Ne moreš zares ugotoviti, ali je sončni zahod ali vzhod, potem pa pred njim stojita dve osebi, ki sta nekako ločeni. To res nekako tematsko povzame moje občutke med poslušanjem albuma," je povedal za tuje medije. "Je začetek nečesa novega ali je to konec nečesa? Sončni zahod in sončni vzhod se mi vedno zdita tako. Lahko bi bilo karkoli."

Dan Reynolds med nastopom.
Dan Reynolds med nastopom. FOTO: Profimedia

Od paranoične hip-hop-rock uvodne pesmi Wake Up – z Reynoldsovim petjem: "Vsi prihajajo pote. Zbudi se!" – do mirne, zibajoče se Take Me to the Beach je jasno, da album Loom z devetimi skladbami ni samo ena stvar. 

To je prvi album po Reynoldsovi ločitvi od glasbenice Aje Volkman in vsebuje pesmi o tem, kako iti naprej. Sončna spogledljiva pesem Nice to Meet Ya, a tudi pogled nazaj, kot je grenko-sladka In Your Corner  z besedami:"Obrnila si mi hrbet/In zdaj smo tukaj." in Don't Forget Me z besedilom: "Očitno sva se izgubila v soju luči." "Samo začnem ustvarjati in nastane, kar nastane. Tak sem že od svojega 12. leta. Poskušam ne razmišljati preveč," je razložil Reynolds in dodal:"To je le iskren zvočni, lirični zapis tega, kako se počutim v tem trenutku." 

Loom, ki je bil posnet na nov način, vključuje kitarista Wayna Sermona, basista Bena McKeeja in bobnarja Daniela Platzmana. Kot prvo je skupina opustila svojo običajno naklonjenost več producentom v korist samo enega, in sicer švedskega dua Mattman & Robin. Uveljavili so še eno spremembo. "Ponavadi se lotimo plošče s kupom predstavitev, ki smo jih že producirali in naredili sami," je dejal pevec in nadaljeval: "Toda pri tem smo imeli kup predstavitev in smo preprosto vse zavrgli in začeli s čistim listom."

Album prihaja dve leti po zadnjem albumu z naslovom Mercury, ki je zamišljen, surov, izpovedni dvojni album in se ukvarja s srčno bolečino, tragedijo in pevčevimi težavami s treznostjo. Dan je želel živahno, arogantno vzdušje, ki razkrije ranljivo jedro."Resnično je šlo za nekaj, kar je na zunaj videti sestavljeno in močno, toda v notranjosti je na robu uničenja," je poudaril. 

Naslov albuma Loom ima več pomenov. "Samo zato, ker se nekaj obeta, še ne pomeni nujno, da je slabo. Lahko bi bilo dobro," je povedal. "Všeč mi je tudi zamisel o dvojnem pomenu, da je nekakšna tapiserija," je dodal in razkril, da bo skupina album podprla s turnejo po Severni Ameriki, ki se bo začela 30. junija v New Jerseyju.  "Veliko ljudi na koncertu se zaveda, da niso sami s svojimi občutki," je še iskreno dodal in zaključil: "Ni nujno, da se počutijo srečne ali žalostne ali kaj podobnega. Želim samo, da pogledajo okoli sebe in vidijo, da tudi drugi ljudje nekaj čutijo in začutijo, da niso sami v tem."

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.