Glasba

Dare Kaurič: Nova pesem je kompromis med veseljem in žalostjo

Idrija, 29. 01. 2024 14.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dare Kaurič predstavlja svojo novo pesem z nedavno izdanega albuma Muzika za ples. Pevec in tekstopisec je tokrat moči združil s Prifarskimi muzikanti. Njihova nova pesem je kompromis med veseljem in žalostjo, saj nekoliko bolj otožno besedilo spremlja poskočni ritem. Za razliko od številnih uspešnic, za katere je pevec napisal besedila, pa je tokrat to delo prepustil Dragu Misleju - Mefu.

Več videovsebin
 • Iz 24UR Popoldan: Dare Kaurič: Nova pesem je kompromis med veseljem in žalostjo
  01:24
  Iz 24UR Popoldan: Dare Kaurič: Nova pesem je kompromis med veseljem in žalostjo
 • Dare Kaurič in Prifarski muzikanti - Če ne pije
  03:25
  Dare Kaurič in Prifarski muzikanti - Če ne pije

Dare Kaurič je znan po tem, da ustvarja različne zvrsti glasbe, pogosto pa sodeluje tudi s številnimi slovenskimi glasbeniki. Pri zadnji pesmi z naslovom Če ne pije je sodeloval s Prifarskimi muzikanti, pesem pa je kompromis med veseljem in žalostjo. "Nova pesem je bolj poskočnih ritmov, besedilo pa je precej čustveno. Ravno ta kombinacija mi je bila zanimiva, zato sem ga dal v bolj hiter, plesni aranžma, da je to kompromis med otožnostjo besedila in malega veseljačenja. Sam se najbolje znajdem pri ustvarjanju takšnih pesmi," je razložil. O mešanju glasbenih žanrov pa dodaja: "Muzika nudi toliko možnosti, pogedov, stilov, enostavno preveč da bi tičal samo v enem glasbenem stilu."

Dare Kaurič je znan po tem, da ustvarja različne zvrsti glasbe, pogosto pa sodeluje tudi s številnimi slovenskimi glasbeniki.
Dare Kaurič je znan po tem, da ustvarja različne zvrsti glasbe, pogosto pa sodeluje tudi s številnimi slovenskimi glasbeniki. FOTO: Zvone Kukec

Pesem Če ne pije je ena izmed tistih, ki je izšla na Daretovem zadnjem albumu Muzika za ples, na katerem je 13 duetov z znanimi in cenjenimi izvajalci. Skladbi je končno zvočno podobo dodal Miha Gorše, ki je tudi eden od tistih glasbenih ustvarjalcev, s katerimi Dare nadvse rad sodeluje. Da je s Prifarskimi na isti valovni dolžini, je vidno tudi v videospotu, ki ga je režiral Jani Pavec, snemali pa so v enem najlepših krajev v Goriških Brdih - v Šmartnem. Na začetka snemanja je sicer malce nagajalo vetrovno vreme, vendar je ekipa po krajši "pršut in rebula pavzi", nadaljevala snemanje in z rezultatom so zadovolnji vsi."S Prifarci smo se bolj spoznali na snemanju videospota, ki smo ga snemali v Šmartnem v Goriških brdih. Stvar je potekala super, Jani Pavec je stal za kamero, malo pa nam je nagajala burja, a takrat smo si vzeli pavzo in si privoščili malo pršuta in kozarček vina," je razkril nekaj iz zakulisja snemanja. 

Pri zadnji pesmi z naslovom Če ne pije je sodeloval s Prifarskimi muzikanti.
Pri zadnji pesmi z naslovom Če ne pije je sodeloval s Prifarskimi muzikanti. FOTO: Zvone Kukec

Nova pesem ima še eno posebnost, saj zanjo besedila tokrat ni napisal zabavni Idrijčan. Čeprav je Dare avtor vseh besedil za njegovo matično skupino Kingston in znan tudi kot pisec za mnoge druge izvajalce, je tokrat vlogo tekstopisca prepustil izkušenemu glasbenemu mačku, ki ga nadvse ceni - primorski legendi Dragu Misleju Mefu, ki je - kot vedno - s svojim tekstom zadel v polno."Večinoma vsa besedila za pesmi pišem sam, tokrat pa sem se odločil za nekaj novega. Seveda sem se spomnil na Draga Misleja - Mefa, človeka, ki piše čudovita besedila. Vprašal sem ga, če ima kaj zame. Pol leta od njega ni bilo ne duha ne sluha, potem pa mi je poslal to besedilo in takoj sem se lotil dela. Zdelo se mi je fenomenalno," je razkril glasbenik, ki trenutno o novem albumu še ne razmišlja. "Moj prvi album Partigiano di amor je izšel leta 2011, zadnji pa leta 2023, zato je o novem albumu še prerano razmišljati. Nikoli sicer ne reci nikoli, a očitno imam dolge faze pri ustvarjanju takšnih projektov," je povedal za konec. 

 • zacetni
 • VITALHIT
 • KLET KRŠKO
 • SWY
 • WIDEX
 • PEČJAK
 • NEPREMICNINE
 • LISCA

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Blue Dream
29. 01. 2024 20.20
joj Dare kako nizko boš šel
Nace Štremljasti
29. 01. 2024 18.07
+2
kaj al prifarci ne kopljejo več kosti po sloveniji z pomočjo rozvite pesek
G. Papež
29. 01. 2024 18.21
Prifarci so za Kavriča celo iz H. Jame odgrebli piščal na katero bo zaigral v naslwdnjwm hitu.
Top Gun
29. 01. 2024 18.01
+2
Star ratuje tip, EMŠO ga j
Stauffenberg
29. 01. 2024 18.31
+1
Začel pri idrijskih Kuzlah, sledila je preobrazba na slabše in sedaj ta poženščeni softič poje za stare mame.
Blue Dream
30. 01. 2024 08.18
začel s punkom, končal z govedino. žalostna zgodba
Blue Dream
30. 01. 2024 08.49
nqajprej varnost šele potem svoboda. problem današnje družbe
Voly
29. 01. 2024 17.23
+1
"Mora me tlači, ob lojtri domači"...
komarec
29. 01. 2024 17.22
+0
Darko se vidi, da iščeš popularnost in ne kvaliteto.
Antena
29. 01. 2024 17.03
+0
Se pa vidi, da je iz Idrija hahhahaha