Glasba

Depeche Mode zaključili turnejo, oboževalci zaskrbljeni, da je bila zadnja

Nemčija, 13. 04. 2024 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina Depeche Mode je pred dnevi v Nemčiji zaključila svetovno turnejo, na kateri so v živo predstavili zadnji album Memento Mori, obsegala pa je 112 koncertov. Kot poročajo tuji mediji, naj bi si njihove nastope v sklopu turneje ogledalo več kot dva milijona ljudi, zadnjega pa so zaključili zelo čustveno, zato so se nekateri oboževalci na družbenih omrežjih zaskrbljeno vprašali, ali je to bil zadnji nastop po 40 letih kariere.

Depeche Mode, legende synth-popa, so pred dnevi zaključili svojo obsežno turnejo, zadnja postaja pa je bila Lanxess Arena v Kölnu v Nemčiji. Tudi tokrat so oboževalcem v posluh ponudili podoben seznam pesmi, kot so ga izvajali tekom 112 koncertov, ki so jih odigrali tekom turneje, na kateri so predstavljali 15. studijski album Memento Mori, nastop pa so zaključili s čustvenim slovesom.

So se Depeche Mode na zadnjem koncertu turneje Memento Mori poslovili za vedno?
So se Depeche Mode na zadnjem koncertu turneje Memento Mori poslovili za vedno? FOTO: Profimedia

To je bil skupinin prvi album in turneja, odkar so se poslovili od dolgoletnega člana in prijatelja Andyja Fletcherja, Dave Gahan in Martin Gore pa sta minulo leto za NME spregovorila o tem, kaj jih čaka po zaključku turneje. "Ko bomo zaključili s turnejo, si bomo vzeli nekaj premora, nato pa bomo videli, če in kdaj bomo ponovno čutili, da se lotimo tega. Do zdaj smo se še vedno, a nikoli se ne ve. Mojih besed ne vzemite v negativnem smislu, vsak projekt oddelamo sproti," je dejal Gore.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Njihovi zvesti oboževalci pa so se kmalu po koncu zadnjega koncerta na družbenih omrežjih zaskrbljeno vprašali, ali je morda to res konec za skupino, ki je ustvarjala štiri desetletja. "Konec je. Zahvalili so se za vsa ta leta," je zapisal eden od njih, ki je na Facebooku delil tudi fotografijo, na kateri pospravljajo oder po koncu enega od njihovih koncertov. "Vrnili se bodo," pa je svoje mnenje med komentarji delil nekdo drug.  

Ali bo skupina Depeche Mode še kdaj nastopila, za zdaj ni znano, saj se na komentarje zaskrbljenih oboževalcev niso odzvali.   

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Franek ?ernel?
13. 04. 2024 16.33
+0
In meni je uspelo zgrešiti depeše v zagrebu ):
Sava72
13. 04. 2024 17.13
-2
Franek-tudi meni zal. Unikatna vrhunska skupina.
Angelina145
13. 04. 2024 15.10
-6
Ne bo skode ce bo zadnji.
SERAPHIN
13. 04. 2024 15.36
-2
pa smo sli na puuumpoooo....drzi se se tega naprej in pusti kvalitetno musko drugim
Jernej Smolej
13. 04. 2024 14.47
+7
Najboljši bend 👍