Glasba

Dolly Parton in Eminem sprejeta v Dvorano slavnih rokenrola

Los Angeles, 07. 11. 2022 15.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, K. Z.
Komentarji
5

Dvorana slavnih rokenrola je v nedeljo priredila slovesnost s sprejemom novih članov v svoj hram. Med sedmimi izbranimi glasbeniki oziroma zasedbami sta tudi kraljica countryja Dolly Parton in priljubljeni raper Eminem. Slavnostna prireditev bo 19. novembra. Pevka se je sicer v začetku leta, ko so bile objavljene nominacije, prijazno zahvalila in nominacijo zavrnila.

Poleg Dolly Parton in Eminema se letos v Dvorano slavnih rokenrola vpisujejo še britanski pop duo Eurythmics, ki ga sestavljata Annie Lennox in Dave Stewart, ameriški avtor romantičnih balad Lionel Richie, priljubljena britanska skupina Duran Duran, kantavtorica Carly Simon in rokerja Benatar in Neil Giraldo.

Dolly Parton in Eminem sta bila sprejeta v Dvorano slavnih rokenrola.
Dolly Parton in Eminem sta bila sprejeta v Dvorano slavnih rokenrola. FOTO: Profimedia

Letošnje glasbenike za uvrstitev v dvorano slavnih s sedežem v Clevelandu je izbiralo 1000 glasbenikov, zgodovinarjev in drugih predstavnikov glasbene industrije. V počastitev so jim pripravili prireditev v losangeleškem gledališču Microsoft Theater, ki si jo bo 19. novembra mogoče ogledati tudi na malih zaslonih.

Februarja je Dvorana slavnih rokenrola razkrila nominirance za leto 2022, presenetila pa je nominiranka Dolly Parton, ki je nominacijo prijazno zavrnila s pojasnilom, da sama meni, da si tega prestižnega priznanja še ni zaslužila, hkrati pa si želi, da bi bila kdaj v prihodnje še nominirana, ko se bo dokazala s primernim glasbenim izdelkom. Komisija njene zavrnitve ni upoštevala in ji mesto v dvorani slavnih kljub zavrnitvi podelila. 

Dvorana slavnih rokenrola je muzej, posvečen najbolj vplivnim glasbenikom, producentom in umetnikom, ki so zaznamovali zgodovino te glasbene zvrsti. Do vpisa so upravičeni pod pogojem, da so prvi album izdali pred najmanj 25 leti. Lani so bili v hram rokenrola sprejeti Tina Turner, Carole King, The Go-Go's, JAY-Z, Foo Fighters in Todd Rundgren.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slayer2
07. 11. 2022 18.42
+1
Tadva res ne vem kaj imata skupnega z Rockom?!!! Tole se je popolnoma sfižilo!!!
*Violate*
07. 11. 2022 17.02
+7
Ocitno se je nekje na neki tocki pozabilo, kaj je rocknroll, ce se sprejema raperje zraven.
meadow_007
07. 11. 2022 16.27
+7
Sej imata dobro glasbo, samo kasno vezo imata z rock'n'rollom? Prav nobeno
kajpavzdevek
07. 11. 2022 16.19
+7
Tale sexy babica pa si že ja dolgo zasluži bit na tej aleliji slavnih
tom6666
07. 11. 2022 16.19
+3
"..... kantavtorica Carly Simon in rokerja Benatar in Neil Giraldo." "Roker" Benatar. Really? Če avtor članka te pevke ne pozna, naj vsaj uporabi google.