Glasba

Finale prihodnje Evrovizije bo 22. maja 2021

Rotterdam, 15. 06. 2020 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, P.Z.
Komentarji
0

Tekmovanje za pesem Evrovizije, ki so ga letos zaradi koronavirusa odpovedali, bo potekalo 22. maja prihodnje leto. Oba predizbora pa bosta v Rotterdamu predvidoma 18. in 20. maja 2021, so danes sporočili s pristojne nizozemske televizije. Prizorišče ostaja rotterdamska Ahoy arena.

Letošnje 65. tekmovanje bi moralo potekati maja letos. Nizozemska je bila izbrana kot gostiteljica po tem, ko je lani na Evroviziji zmagal njen predstavnik Duncan Laurence s pesmijo Arcade. Vsaj 17 držav namerava naslednje leto v Rotterdam poslati iste izvajalce, torej te, ki bi morali nastopiti letos. Evrovizijska pravila pa določajo, da se morajo vsi sodelujoči predstaviti z novo skladbo.

Rotterdam bo 22. maja 2021 gostil predstavnike sodelujočih držav, vsaj 17 držav pa se je odločilo, da na tekmovanje pošlje letošnje zmagovalce.
Rotterdam bo 22. maja 2021 gostil predstavnike sodelujočih držav, vsaj 17 držav pa se je odločilo, da na tekmovanje pošlje letošnje zmagovalce. FOTO: Profimedia

Tudi Slovenija se je odločila, da bo na izbor na Nizozemsko poslala pevko Ano Soklič, seveda z drugo pesmijo. Letošnja Evrovizija se je v zgodovino zapisala kot prva brez tekmovanja in glasovanja. Zaradi epidemije koronavirusa je namesto finala iz Hilversuma potekal prenos alternativne prireditve s sloganom 'Evropa, prižgimo luči!'. Oddaja se je sklenila s pesmijo Love Shine a Light, v kateri je moči združilo 41 predstavnikov držav, tudi Slovenije.

Rotterdamska Ahoy arena je letos zaradi pandemije koronavirusa žalostno samevala.
Rotterdamska Ahoy arena je letos zaradi pandemije koronavirusa žalostno samevala. FOTO: Profimedia

Prireditev, ki bo naslednje leto, ohranja nekaj smernic in načrtov, ki so bili izdelani za dogodek, ki bi se moral zgoditi letos spomladi. Tako ostaja enaka tudi idejna zasnova odra, so povedali sodelujoči producenti. Na odru letošnje Evrovizije, bi kot gosta morala nastopiti tudi zmagovalec leta 1969, Lenny Kuhr ter Alexander Rybak, ki je zmagal leta 2009. Oba sta izrazila željo, da se na rotterdamskem odru pojavita tudi v prihodnjem letu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.