Glasba

Franko Bajc s prijateljem Krisom izdal novo pesem: Želiva motivirati, treba je tvegati

Ajdovščina, 14. 10. 2020 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zmagovalec resničnostnega šova Kmetija in tekmovalec šovov Zvezde plešejo ter Survival se že nekaj časa ukvarja z glasbo. S prijateljem iz otroštva Krisom Kodeljo sta duo Onelike in zdaj predstavljata že tretjo pesem.

"Pesem Mending govori o tem, da ljudje včasih preveč razmišljamo, kar je lahko tudi razlog da potem odlašamo s svojimi cilji in sanjami, namesto da bi raje naredili kakšen korak naprej," je za 24ur.com povedal Franko Bajc, sicer član dua Onelike, ki ga ima skupaj s prijateljem Krisom Kodeljo.

Pri vsaki pesmi tako Franko kot tudi Kris sodelujeta na vseh nivojih pesmi: "Oba prispevava k besedilom, melodiji in ritmu. Vedno, pri vsakem projektu. Kot skupina OneLike sva posnela šest pesmi. Mending je tretja, ki je izdana in predstavljena javnosti."

Franko pravi, da sta s Krisom prijatelja še iz časa, ko sta skupaj grela osnovnošolske klopi in da ju je predvsem družila ljubezen do glasbe. Zdaj predstavljata nov videospot, katerega režiser je Jan Filip Jordan Frangeš. "Videospot predstavlja črno in belo stran omenjene teme. Borba v glavi med črno barvo, ki predstavlja razmišljanje in premlevanje ter med belo barvo, ki predstavlja tisti korak naprej do cilja, do sanj, ki se ga včasih bojimo narediti."

Onelike
Onelike FOTO: osebni arhiv

Sicer pravita, da sta se tudi sama že znašla v takšnih življenjskih precepih, kjer sta si nečesa želela, a nista vedela, če bi storila naslednji korak. "S to pesmijo želiva motivirati vse ljudi, da je včasih treba tvegati, se zmotiti, da lahko nekaj popravimo in gremo korak naprej. Samo tako lahko napredujemo," še dodata Primorca za konec.

Pasica koronavirus oktober

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

N0EL
16. 12. 2020 16.57
+1
Super komad! Razen tisti gong mi ne paše noter, drugače pa 👍