Glasba

Freekind odprli festival FKK

Ljubljana, 05. 07. 2024 20.10 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Eva Mavrič, Alen Podlesnik, K. Z.
Komentarji
0

V zavetju pravljičnega gradu Kostanjevica se je sinoči začel koncertni del festivala FKK, za katerega organizatorji poudarjajo, da kljub žgečkljivi kratici ne gre za kulturo golote, ampak golo kulturo. Tudi obe članici zasedbe Freekind, ki sta sinoči nastopili v Galeriji Božidarja Jakca, sta bili na odru seveda oblečeni.

"Vedno radi igrava v Sloveniji, sicer jaz malo manj, ampak ko pa je koncert, sva pa zelo veseli, da sva nazaj," nam je pred samim nastopom povedala Nina, pred dvojico pa je letos še kar nekaj nastopov. "Letos bo najin zadnji koncert na Islandiji, tam pa si bova vzeli tudi nekaj dni za ogled narave," nam je zaupala bobnarka, pevka in klaviaturistka Sara pa dodala: "Mislim, da se morava sedaj nehati pritoževati, kako je tukaj hladno, ker bo na Islandiji led."

Organizatorji radi poudarijo, da je večina festivalske ponudbe za obiskovalce brezplačna, vključuje gledališke predstave, filmske projekcije in umetniške delavnice, ter seveda koncerte.

"Se mi zdi, da je Festival kulture Kostanjevica-FKK en tak odličen festival, ki je v Kostanjevici na Krki, enem majhnem kraju, ki pripelje vrhunske umetnike in ustvarja čudovito atmosfero na edinem poseljenem otoku v Sloveniji," meni programski vodja festivala Stane Tomazin.

Na edinem poseljenem otoku v Sloveniji se bo do konca tedna zvrstilo še kar nekaj dogodkov, naša ekipa bo nocoj obiskala koncert Klemna Klemna, srbske glasbenice Konstrakta in skupine Kokosy. Kako so se odrezali, sporočimo v nedeljskem Pop inu!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.