GLASBA

Imagine Dragons drugo leto na Hrvaškem

Ljubljana/Pulj, 25.11.2022, 13:02 | Posodobljeno pred eno uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Večkrat platinasta pop rock zasedba Imagine Dragons je dodala devet koncertov svetovni turneji Mercury World Tour, v okviru katere se bodo 8. avgusta 2023 ustavili tudi v puljski Areni na Hrvaškem.

Imagine Dragons veljajo za eno vodilnih pop rock zasedb, ki je k meteorskem uspehu švignila v zadnjem desetletju. Že prvenec Night Visions (2012) je z uspešnicami It's Time, Radioactive in Demons nakazal njihovo veličino, uspeh pa so nadaljevali tri leta kasneje s Smoke + Mirrors in singli I Bet My Life, Gold in Shots, po novih višavah pa posegli s tretjim albumom Evolve (2017), na katerem sta superhita Believer in Thunder, ter singla Whatever it Takes in Next to Me. Že naslednje leto so posneli Origins, s katerega so poznane pesmi Natural, Zero, Machine in Bad Liar.

 Imagine Dragons so dodali devet koncertov k svoji turneji Mercury World Tour, v okviru katere se bodo 8. avgusta 2023 ustavili tudi v puljski Areni na Hrvaškem.
Imagine Dragons so dodali devet koncertov k svoji turneji Mercury World Tour, v okviru katere se bodo 8. avgusta 2023 ustavili tudi v puljski Areni na Hrvaškem.FOTO: Izvajalec

Z letošnjo izdajo albuma Mercury – Act 2 so zaokrožili svoj dvojni album, Mercury - Act 1 so izdali lani, ki ga je produciral legendarni Rick Rubin. Doslej so sodelovali z mnogimi zvenečimi imeni, od Kendricka Lamarja, Lila Wayna in Wiza Khalife do Aviciija in skladatelja Hansa Zimmerja. Za dobrodelne namene so zbrali milijone dolarjev, med njimi tudi za njihovo dobrodelno organizacijo za otroke, obolele z rakom, Tyler Robinson Foundation in LOVELOUD Foundation s festivalom frontmana Dana Reynoldsa za podporo mladini LGBTQ+. Leta 2022 jih je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski imenoval za veleposlance UNITED 24, ki pomaga pri zbiranju humanitarne pomoči za Ukrajino.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

V zadnjih petih letih so Imagine Dragons postali ena največjih in najprepričljivejših rock skupin na svetu. So skupina, ki je redefinirala rock v 21. stoletju s prepolnimi stadioni in himnami, ki podirajo vse rekorde. Prodali so 66 milijonov albumov, 55 milijonov digitalnih pesmi, imajo kar 110 milijonov prenosov pesmi in so edina skupina v zgodovini, ki se ponaša s štirimi RIAA diamantnimi singli: Radioactive (14-krat platinast), Believer (10-krat platinast), Demons (10-krat platinast) in Thunder (10-krat platinast).

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Koncert v Pulju, ki bo 8. avgusta 2023, je del svetovne turneje Mercury World Tour, na kateri predstavljajo svoj dvojni album Mercury Acts 1 & 2. Turnejo bodo pričeli na Smukfestu na Danskem, po koncertih v Italiji, na Hrvaškem, Poljskem, v Litvi, Franciji, Izraelu in Grčiji pa bodo zaključili turnejo v francoskem Chambordu.

Glasujte za najboljši portal v regiji
Glasujte za najboljši portal v regijiFOTO: 24ur.com

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.