Glasba

Izšla bo kompilacija skladb z nastopa Louisa Armstronga

New York, 23. 05. 2024 13.27 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, E.K.
Komentarji
0

Na kompilaciji z naslovom Louis in London bo julija izšla neslišana izvedba skladb Louisa Armstronga, ki jih je leta 1968 posnel pri BBC. Na kompilaciji so sicer znane Armstrongove skladbe, kot sta What a Wonderful World in You'll Never Walk Alone, ki jih poznavalci štejejo med najboljša dela te jazzovske legende, piše britanski The Guardian.

Izšla bo kompilacija neslišanih skladb Louisa Armstronga. Na njej bodo Armstrongove skladbe, kot sta What a Wonderful World in You'll Never Walk Alone, ki jih poznavalci štejejo med najboljša dela te jazzovske legende, piše britanski The Guardian. Poleg omenjenih, bodo še skladbe The Bare Necessities, Mack the Knife in Hello, Dolly!. Obenem bo na voljo tudi pet še nikoli objavljenih posnetkov s snemanja v živo v studiu BBC 2. julija 1968.

Louis Armstrong
Louis Armstrong FOTO: Profimedia

Spremno besedo h kompilaciji je zapisal Ricky Riccardi, direktor zbirk v muzeju Hiša Louisa Armstronga in avtor treh Armstrongovih biografij. Kot je pojasnil, so ga pri založbi Verve Records prosili, da predlaga arhivske posnetke Louisa Armstronga, ki bi jih lahko izdali, in takoj je priporočil posnetek BBC.

Leta 1968 je Armstrong zbolel in po priporočilih zdravnikov upočasnil svoje glasbeno delovanje. Potem pa je po Riccardijevih besedah nenadoma znova začel peti in igrati trobento, kar je privedlo do tega BBC snemanja, ki je potekalo v Londonu. "Čudovito igra, odlično poje to je bil Armstrong na vrhuncu. Žal se je moral le dva meseca pozneje popolnoma upokojiti," se spominja Riccardi.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.