Glasba

James McCartney in Sean Ono Lennon izdala skupno pesem

London, 17. 04. 2024 08.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sinova nekdanjih članov skupine The Beatles Paula McCartneyja in Johna Lennona sta združila moči in izdala prvo skupno pesem. James McCartney in Sean Ono Lennon sta skupaj pri pesmi, ki nosi naslov Primrose Hill, navedena kot soavtorja, reflektivna, akustična balada pa je oda moči londonskega panoramskega razglednega mesta v Regent's Parku.

James McCartney in Sean Ono Lennon, sinova nekdanjih prijateljev in rivalov Paula McCartneyja in Johna Lennona, sta združila moči v novi baladi, ki nosi naslov Primrose Hill. Njen izid je na družbenem omrežju napovedal McCartney, ki je zapisal, da je pesem napisal z dobrim prijateljem, nad pesmijo pa je navdušen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Z izidom te pesmi se zdi, da sva sprožila nekaj novega," je na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju, zapisal mlajši McCartney, v ločeni objavi pa razkril, da je singel navdihnila vizija, ki jo je v doživel v otroštvu nekega poletja na Škotskem."Ko sem odšel, sem v mislih videl svojo pravo ljubezen in rešitelja. Namen Primrose Hilla je, da začnem s sabo in najdem to osebo," je dodal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Svojo podporo sinu in pesmi je izrazil tudi Paul McCartney, ki jo je delil na družbenih omrežjih, v pripisu pa izrazil tudi obilo ljubezni Seanu, ki je sodeloval pri pisanju. Ta je mlajši sin, ki sta ga skupaj imela Yoko Ono in John Lennon, McCartney pa ima Jamesa s pokojno ženo Lindo McCartney.

Glasbenika sta pred izidom skupne pesmi ustvarjala samostojne projekte. Primerose Hill je McCartneyjev drugi singel, ki ga je izdal v letošnjem letu, februarja je namreč po letu 2016 občinstvu predstavil pesem Beautiful in February. Tudi Lennon se je v preteklih letih predstavil s številnimi glasbenimi sodelovanji.

Družinske vezi glasbeniki, ki stopajo po stopinjah staršev

Sean in James še zdaleč nista edina slavna glasbenika, ki sta se odločila dopolniti slavno glasbeno dediščino svoje družine. Toda to početje je lahko tako blagoslov kot prekletstvo – zlasti v času, ko so potomci slavnih staršev pogosto žrtve kritik, da so zasloveli na račun svojih uspešnih staršev, javnost pa jih označuje za otroke nepotizma.

Kot je za The Telegraph povedal pevec skupine Inhaler Eli Hewson, sicer sin pevca skupine U2 Bona, je bilo tako njemu kot tudi preostalim članom jasno, da jim bo njegova družinska povezava odprla številna vrata, a bi se ta ista vrata kaj kmalu zaprla, če skupina ne bi bila dobra v tem, kar počne.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
17. 04. 2024 16.00
+1
YourFriend
17. 04. 2024 10.25
+7
samo sta pa izrezana starša. Se točno vidi kdo so očetje