Glasba

Jernej Dirnbek iz Mi2 tudi v duetu: Če delimo zaslužek na dva, več ostane

Ljubljana, 15. 04. 2024 20.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Vadnjal, Tjaša Železen, K.A.
Komentarji
0

Jernej Dirnbek je ustanovitelj skupine Mi2 in avtor njihovih številnih uspešnic, hkrati pa ustvarja tudi v kantavtorskem kabare duetu s klaviaturistom Davorjem Klarićem. Pretekli vikend sta v ljubljanski Švicariji predstavila album s pomenljivim naslovom Za žejne in srečne.

Velike teme malega človeka, ki jih Jernej Dirnbek - Dimek in Davor Klarić obravnavata na humoren in razmišljujoč način – to je rdeča nit ustvarjanja dueta, ki skozi prigode svojih junakov nastavlja ogledalo naši družbi. "Človek z leti pride do malo modrosti in ugotovi, da je veliko bolj fino deliti na dva dela kot na šest, kot nas je trenutno v skupini Mi2 in da več ostane," se je pošalil Dimek, glasbeni kolega pa ga je dopolnil: "Vem, da ga fantje popolnoma podpirajo in da nimajo težav s tem, da sodeluje tudi z mano." Ljubosumja med fanti torej ni, a Jernej vseeno igra pošteno igro, kar pomeni, da v primeru, če sta koncerta na isti dan, da prednost skupini Mi2.  

Na albumu je pri dveh pesmih kot soavtorica sodelovala tudi Neisha. Kako je poslušati svoje komade v živo iz občinstva? "To je res super. Naš plan je, da se takšne stvari izvajajo v živo, ker to najbolj šteje. Pokažimo sredinca umetni inteligenci," je iskreno zaupala priljubljena glasbenica. Jernej je poleg številnih uspešnic skupine Mi2 spisal tudi pesniško zbirko Pripovedke o vinu in ljubezni, virom za aktualni album, podpisan pa je tudi pod tri romane. "Eksplozija pisateljske ustvarjalnosti. Njemu to težko, njemu ne, zato pa pravim, da je Ježek tega stoletja," ga je za njegovo delo pohvalil igralec Vojko Zidar

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.