Glasba

Josh Homme na nujno operacijo, skupina Queens of the Stone Age odpovedala koncerte

Los Angeles, 10. 07. 2024 13.59 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina Queens of the Stone Age, ki bi morala naslednji teden nastopiti na Dunaju, konec julija pa še v Zagrebu, je zaradi pevčeve bolezni odpovedala preostanek datumov evropske turneje. Kot so sporočili v objavi na družbenih omrežjih, se je moral Josh Homme, ki se bori z rakom, odpraviti na nujno operacijo v Združene države.

Pevec ameriške skupine Queens of the Stone Age, Josh Homme, je pred letom javnosti sporočil, da je zbolel za rakom, njegov boj z boleznijo pa še ni končan. Skupina, ki je bila na poletni evropski turneji, je na družbenem omrežju objavila, da mora zaradi pevčeve bolezni odpovedati vse že načrtovane koncerte, saj se je ta moral vrniti na nujno operacijo v Združene države.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na družbenem omrežju so najprej sporočili, da zaradi pevčeve bolezni ne bodo nastopili na Festivalu AMA v Italiji, čaz nekaj dni pa v novi objavi zapisali: "QOTSA z obžalovanjem sporočajo, da se mora Josh Homme nemudoma vrniti na nujno operacijo v Združene države. Trudili smo se, da bi lahko načrtovano speljali do konca in nastopili pred vami, a to ni več mogoče." Skupina je odpovedala koncerte v Franciji, na Slovaškem, v Nemčiji, na Češkem, v Avstriji, na Hrvaškem, v Romuniji in Grčiji, vsem, ki so že kupili vstopnico, pa bodo denar vrnili.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Homme je diagnozo prejel leta 2022, za revijo Revolver pa je junija 2023 povedal: "Rak je le še češnja na vrhu torte tega zanimivega obdobja. Zelo sem hvaležen, da se bom lahko prebil skozi to." 51-letni glasbenik ni razkril, za katero vrsto raka je zbolel. "Nikoli ne bom rekel, da ne bi moglo biti huje. Tega nikoli ne govorim in to odsvetujem. Rečem pa, da se lahko le izboljša. Veliko stvari je, ki bi jih še rad naredil. In veliko je še ljudi, s katerimi bi vse to rad storil," je takrat še povedal v izjavi za revijo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.