Glasba

Kaj si o letošnjem zmagovalcu MMS mislijo njegovi sotekmovalci?

Portorož, 08. 07. 2024 21.32 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Alen Podlesnik, K.A.
Komentarji
0

Vroč večer v portoroškem avditoriju je v nedeljo prinesel velikega zmagovalca 43. festivala Melodij morja in sonca. Zaželeno titulo je osvojil mladi Žan Videc s skladbo Neznano, prejel pa je tudi nagrado Danila Kocijančiča za obetajočega glasbenika. Mladi Mariborčan je po podelitvi dejal, da je zmaga sladka in popolnoma nepričakovana.

Po napetem pričakovanju in seštevanju glasov so se zlati lističi naposled vsuli na fanta, ki mu glasbeni kolegi napovedujejo svetlo prihodnost. Številni so njegovo zmago namreč pričakovali tudi med občinstvom. "Zame je bilo to povsem nepričakovano, definitivno pa je bila to ena zelo lepa izkušnja in rad bi se zahvalil vsem, ki so danes tukaj, celotnemu bendu in vsakemu, ki je dal glas zame. Pa tudi vsem nastopajočim, ker je bilo super in sam sem zelo užival," je po zmagi dejal vidno presenečeni Žan Videc

Besede pohvale za zmagovalca so imeli številni. "Pri Žanu sem začutil, da je res močen vokalist. Vokalno zelo dobro predstavi pesem. Tudi pesem je všečna tako občinstvu kot tudi radiem, kar mu bo v pomoč. Kar se tiče festivala, je to super, da se ga povzdigne," je povedal lanski zmagovalec Gregor Ravnik. "Če kdo, potem Žan. V mojih očeh je bil on od prvega dne, ko sem slišala pesem in njega peti, favorit in sem vesela, da je zmagal," je bila ponosna tudi Ana Praznik, članica skupine Bepop, ki je prepričana, da ima mladi Mariborčan glasbene gene položene v zibelko. "To imam po mami, lep sem pa po očetu," se je pošalil Žan ob teh besedah. 

In ker smo govorili o melodijah, morju in soncu, smo na koncu morali tudi o poletnih romancah. So poletne romance še vedno videti tako, da nekdo na kitaro zaigra pesem od Žana Serčiča? "Jaz sem ta oseba, ki vzamem kitaro v roke in zaigram kakšno njegovo pesem. Potem se tako fantje kot tudi punce zaljubijo vame," se je pošalila pevka Anabel

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.