Glasba

Kiwi Flash 'ponovno odkrili' staro idejo in jo preoblikovali v novo pesem

Ljubljana, 16. 04. 2024 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina Kiwi Flash po izidu prve plošče ni počivala. Četverica pravi, da je že posnela nekaj novih pesmi, od teh pa že predstavljajo prvo, ki so jo poimenovali Spušča se sonce. Tudi tokrat so se odločili za preverjen recept in moči znova združili s producentom Petrom Penkom, kot pravijo, pa ideja za novi singel ni čisto nova, je pa šele sedaj dobila svojo pravo obliko.

Skupina Kiwi Flash, ki je leta 2019 zmagala na tekmovanju dijaških skupin Špil liga, po uspešnem debitantskem albumu predstavlja novi singel, ki so ga poimenovali Spušča se sonce."Kiwi Flash po uspešni izdaji prve plošče nismo počivali in takoj pričeli s kreiranjem novega materiala. Z usklajeno ekipo s producentom Petrom Penkom smo posneli novo serijo komadov, ki smo jo otvorili s singlom Spušča se sonce. Ideja za pesem izvira že izpred nekaj let, imeli smo varianto, posneto s telefonom, ki smo jo po 'ponovnem odkritju' premetali in dodali pravo kiwi noto. Pesem je balada, v kateri z besedami naslikana krajina opeva napet odnos med subjektoma, ki nas vlečeta v morje zvočne, čustvene in čutne zaznave," pravijo ob izidu.

Skupina Kiwi Flash predstavlja novo pesem Spušča se sonce.
Skupina Kiwi Flash predstavlja novo pesem Spušča se sonce. FOTO: Arhiv izvajalca

"Ko smo ustvarili pesem v takšni obliki, kot je zdaj, smo se enotno strinjali, da ji moramo dodati tudi vizualno podobo. Z režiserko Izo Mlakar smo sodelovali že pri prejšnjem projektu z naslovom 080, kjer je na mikrofonu sodeloval tudi njen brat UM – Urh Mlakar v vlogi Nika Tina, ki obupano poskuša prenehati kaditi," razlaga četverica in dodaja: "Ker je bil 080 za naše pojme izjemno uspešen, smo se odločili z Izo svojo pot tudi nadaljevati. Odločili smo se za malo bolj retro stil spota, v ta namen je basist Jure iz kleti privlekel tudi eno zelo staro kamero – še na kasete – ki smo jo potem po nekaj urah polnjenja in upanja, da deluje, uspeli preko nekih starih kablov tudi priklopiti na televizijo in ujeti te kadre, kako se Neža (glavna igralka) snema in gleda na tem starem katodnem televizorju. Glavni vlogi v videospotu imata Neža Dvorščak in Jure Šimonka."

Režiserka Iza Mlakar pa o sodelovanju s Kiwi Flash pravi: "Ker smo se po uspešnem videospotu 080 že drugič združili s Kiwiji, smo gradili na že uveljavljenem kreativnem zaupanju. Za vizualizacijo pesmi Spušča se sonce smo si želeli zajeti občutek zaljubljenosti, izgubljenosti in predanosti, vse skupaj pa popestriti z zanimivimi efekti dvojnosti. Med snemanjem nas je sicer ujela huda nevihta, nas zmočila in prezebla, a nam kot opravičilo prinesla izjemen prizor strele, ki ga lahko gledalci ujamejo v videospotu."

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.