Klemen Klemen praznoval 20 let albuma 'Trnow stajl'

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
P.Z. /
KOMENTARJI
12
Posebni časi za organizacijo dogodkov in glasbene prireditve prinašajo tudi drugače zasnovana koncertna druženja. Ustvarjalci programa v ljubljanski Tobačni so se prilagodili tudi tako, da ob oder pod krošnjami, ob upoštevanju pravil za varno zbiranje, vabijo s serijo butičnih koncertov za le 500 udeležencev. V svojo družbo je ob 20. obletnici legendarnega albuma 'Trnow stajl' obiskovalce privabil tudi raper Klemen Klemen.

Pod krošnjami v Tobačni se je iz karantene na odre z bendom Dubzilla in s spremljevalno ekipo vrnil Klemen Klemen, ki letos praznuje 20. obletnico ikoničnega albuma Trnow stajl.Po tem, ko je na enakem prizorišču lani dan mladosti in 25. obletnico Leve scene praznovalAli En, so se letos poklonili še drugemu ključnemu albumu domače hip-hop scene, s katerim je ta dokončno prišla v srednji tok slovenske popularne glasbe. Letos namreč mineva 20 let od izida Trnow stajla, prvenca Klemna Klemna, ki je leto 2000 zaznamoval s hiti, kot so Keš pičke, Still love her in Baraba.  

Klemen Klemen je s koncertom proslavil 20. obletnico prvega albuma.
Klemen Klemen je s koncertom proslavil 20. obletnico prvega albuma.FOTO: Marko Delbello Ocepek

Praznovanje na dan državnosti, je sicer nekoliko skalilo muhasto vreme, kar pa so glasbeni zanesenjaki vzeli kot obvezno sestavino poletnih festivalov. Klemnove igrive že zimzelene skladbe so v Tobačni prepevali tudi nekateri znani Slovenci. Pod odrom so migali tudi Gušti, Oriana Girotto, Luka Legleria iz T.M.S. Crewa, režiserka Urška Žnidaršič, Zvezdan Simić - Zeds, prismojeni profesor bluesa Miha Ribarić, Alex Raztresen iz skupine Jardier in drugi. Klemnov prvenec je še enkrat dokazal, da je medgeneracijska plošča, ki se je odlično spopadla s testom časa.

'Trnow stajl' je znova dokazal, da je album za vse generacije.
'Trnow stajl' je znova dokazal, da je album za vse generacije.FOTO: Marko Delbello Ocepek

Urbano dejanje se z večjim odmerkov vrača v Tobačno konec poletja, naslednja dva petka pa pridejo na svoj račun tudi ljubitelji skupineThe Beatlesin porednega blues-rocka za dva s Hamom in njegovo all-stars skupino Tribute 2 Love.

Koncert so obiskali nekateri znani Slovenci, med drugimi tudi glasbenik Gušti.
Koncert so obiskali nekateri znani Slovenci, med drugimi tudi glasbenik Gušti.FOTO: Marko Delbello Ocepek

PREBERI ŠE
Koncerti s kavča: raperski zaključek praznika s Klemnom Klemnom