Glasba

Kloni napovedujejo tretji album: Žene nas naša ljubezen do glasbe

Ljubljana, 29. 03. 2024 14.04 | Posodobljeno pred 25 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kloni po štirih letih delovanja na sceni napovedujejo nov, že tretji album. Celjski rockerji Gregor, Urban, Goran in Luka so ga napovedali z novo pesmijo, ki nosi naslov Optimisti. So glasbeniki tudi v resnici takšni optimisti? Kot pravijo, jih v življenju žene njihova ljubezen do glasbe, kar so opisali tudi v novi skladbi, ki je sicer precej bolj mirna kot številne njene predhodnice.

Skupina Klon je na glasbeni sceni šele štiri leta, a so celjski rockerji že dokazali, da niso muha enodnevnica. Nedavno so izdali novo pesem z naslovom Optimisti, s katero so napovedali svoj tretji album. "Še preden smo se združili v Klon, smo delovali na glasbeni sceni. Kar nas je gnalo naprej, je naš odnos do glasbe. Optimizem, želja, volja in ljubezen do glasbe, ki jo ustvarjamo. S tem v mislih je nastal najnovejši komad Optimisti, album pa napovedujemo za naslednje leto," so povedali Gregor, Urban, Goran in Luka.

Skupina Klon je na glasbeni sceni šele štiri leta, a so celjski rockerji že dokazali, da niso muha enodnevnica.
Skupina Klon je na glasbeni sceni šele štiri leta, a so celjski rockerji že dokazali, da niso muha enodnevnica. FOTO: Luka Hernet

Nova skladba je sicer drugačna kot njene številne predhodnice. "Ta skladba je mirnejša, mogoče tudi bolj optimistična kot marsikatera druga," so povedali fantje, ki mnogokrat opozarjajo ali s prstom kažejo na nepravilnosti naše družbe in našega obnašanja. "Optimisti je bolj osebno izpovedne narave, saj smo ravno mi ti večni optimisti, o katerih pravzaprav prepevamo," so dodali glasbeniki, ki so pravi dokaz za to, saj so vztrajali dovolj dolgo, da so dosegli vsaj del svojih želja, ambicij in ciljev. Pesem so opremili z videospotom, ki prikazuje njih, ko počno točno tisto, kar jim je najljubše. "V videospotu igramo. To je nekakšen koncertni videospot," so še zaupali fantje. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.