Glasba

Ko Lombardo premaga Gago

Ljubljana, 31. 05. 2020 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
5

Ples zares

1. IZZY BIZU - Faded

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Londončanka se očitno tudi za nadaljevanje svojega opusa stilsko ni preobrazila. Prikupna Izzi Bizu nadaljuje s kreiranjem prijetne pop muzike, ki ni daleč od disca, niti ni posebej oddaljena synth-popa, pogosto pa je sorodna živahnemu R&B-ju. To je pevkin prvi single, ki pritiče njenemu bodočemu novemu, drugemu albumu. Ta bo nasledil Izzin sijajen prvenec A Moment Of Madness, ki je bil predstavljen leta 2016. Pevka in avtorica - zares ji je ime Isobel Beardshaw - je se je lani povizala s EP-jem ali mini zbirko Glita. Na tem diskografskem vmesniku je pet songov. Vsi ti pa so počasnejši in z malenkost bolj ekperimentalnimi spremljavami, vključno z izrazitejšimi trap produkcijskimi zamahi. Faded je torej Izzin povratek k preverjenemu Bizu-biznisu. Za zdaj brez vpadljivih posebnosti, a še vedno zelo ljubko.  

Ocena: 4

 

2. LADY GAGA & ARIANA GRANDE - Rain On Me

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Se bojim, da nisem edini, ki na levem Gaginem stegnu opaža neroden krvav madež. Uboga. Najbrž se je med mencanjem oči takoj po tem, ko je zlezla iz postelje, zadela v tisti nesramen rob taiste postelje. O, pa ne samo to. Nekdo jo je - saj ni res, pa je - natančno tja štihnil s tavelikim preživetvenim nožem. A super fuzbalerji niso super heroji, ne, ne. Lady Gaga se zaradi vboda, pa četudi lije kot iz škafa, ni odločila instinktivno izvesti tako zelo fotogenično izmenično valjanje po tleh. Ni šans! Gaga je zdržala na nogah in prvo minuto tega debilnega songa odplesala tako natančno, da ji tudi sodnik Andrej iz Zvezd plešejo ne bi imel srca nameniti manj kot čiste desetke. Res brutalno (trapasto), kaj! Kaj je Grandejevi te treba bilo? Če že farbate otroke, jih farbajte s čim spodobnim.  

Ocena: 1

 

3. LOMBARDO - A greva plesat

Tole mi je všeč! Kajti ni res, da rockerji ne bi smeli smeli proizvesti hard house komada. Spoh ne vem, če imamo v slovenski beri že kaj podobnega. Ne le, da gre za house, pač pa je ta našponan kot svoje dni tiste ultra-house nabijancije na priljubljenih cedejevskih kompilacijah založbe Hed Kandi. Šlo je pravzaprav za zlitje housea in big-beata. Tisto je  - med letoma 2001 in 2008 - res butalo, da je bilo veselje. Kar ne morem verjeti, da renesanso tistih zlatih post-rejvarskih časov na novo obuja bend, ki na prvi pogled izgleda kot da je njegovo osnovno poslanstvo branjene lika in dela Bon Jovi. Pa ne leto. Na 2.18 je glas Nejca Lombarda praktično izenačen s tistim Matta Bellamyja, vodjem benda Muse. Ni je skrivnosti, ki ji Lombardo ne bi bil kos. Zelo navijam za domišljijo in drznost zasedbe Lombardo in resnično upam, da bo njihovo vabilo na ples na mah osvojilo vso domačo radiodifuzijo in še prej vse razpoložljive digitalne kanale. Krepko poletno poskočnico imamo že na dlani!  

Ocena: 4,5

 

4. ROSALÍA & TRAVIS SCOTT - TKN

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekaj ritma resda ponudi. A je vsebina je tako survo klišejska, da kar boli. Klani in njihovo obračunavanje! Pa kaj. Sprava se je zdelo, da bo kolaboracija ene najbolj samosvojih evropskih pop izvajalk in nemara najpametnejšega med vsemi novimi raperskimi zvezdniki, ponudilo toliko smole, da bo s komad TKN v trenutku zalepljen ves planet. Na koncu se ne zgodni skoraj nič. Komad ima generično strukturo, ritem je povprečno trap-etno škrabljanje, vokalni predstavi obeh nosilcev akcije nista nič posebnega. Še bolj kot Travis dejansko razočara Katalonka Rosalía. Ob tem, da je tudi videospot nov razlog za zehanje. Edina dobra stvar je ta, da se tako ona kot tudi on ne bojita popravcev.  

Ocena: 2

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mxmxmx
31. 05. 2020 20.26
+9
Prepotenten tip. Ene in iste glasbenike iz slovenske scene hvali že leta in druge pljuva že leta. Gagi še ni namenil prijazne besede, čeprav svetovni kritiki tole pesem in njen nov album ocenjujejo z najvišjimi ocenami. Ocene svetovih glasbenih kritikov dajejo vsaj kakšno razlago in pomen, vi pa nič, samo NAKLADANJE IN BESEDIČENJE V 3 KRASNE! 24 UR, folk ga prezira na tem portalu... ampak vi pa še kar.... plačujete.
expost
31. 05. 2020 14.28
+11
Ambrožič, pa saj imajo vsake oči svojega malarja? In tudi etos pravi, da le čevlje sodi naj kopitar, ne? Torej. Glasbeni ekspert? Uuuuf. Da ne bom uporabil vaše retorike... Obnašate se kot najstnik, ki mora ob kosilu poslušati nemške šlagerje... od vas, če ste ekspertni kritik, bi pričakoval več strokovnosti, objektivnosti, analitične konsistentnosti kot pa otroškega 'fuj, to je zanič' in 'bruhanja' po nečem, kar vam ni blizu.
Wahl
31. 05. 2020 12.55
+27
Kateri je že njegov glasbeni prvenec, da se ima za kritika.
Smintek.
31. 05. 2020 13.07
+21
misli da če zgleda ko Elton John da je že dosti hahaahaha
NPC24ur
31. 05. 2020 13.53
+7
Prejema ga rad kot Elton, to je la tudi to.