Glasba

Koala Voice z novo pesmijo The Bigger The City: Ljudje zelo hitro pozabljamo

Ljubljana, 25. 06. 2023 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina Koala Voice je pred novim poglavjem v svojem življenju. Prvo stran tega poglavja predstavlja pesem z naslovom The Bigger The City, v kateri so se posvetili občutkom in emocijam. Če si sam, nisi nujno osamljen, in če si kdaj osamljen, ni nujno, da si sam, so prepričani člani skupine, ki poudarjajo, da pesem nima negativnega prizvoka. Zanjo so posneli tudi videospot, del katerega je v črno-belih barvah, na snemanju pa jih je obiskal prav poseben obisk.

"A je svet prevelik, a sem jaz premajhna ali je obratno? Ali nima zveze?" so vprašanja, ki so se članom skupine Koala Voice pojavljala ob njihovi novi pesmi. The Bigger The City je skladba, ki napoveduje novo glasbeno poglavje v njihovih življenjih. "Nova pesem govori o občutkih in emocijah, ki jih ljudje lahko občutimo. Govori o potovanjih, obiskovanju mest in dežel, ki so lahko daleč stran od rodnega kraja, gnezda, iz katerega zletiš," je povedala pevka Manca Trampuš in poudarila: "Če si sam, nisi nujno osamljen, če se kdaj počutiš osamljen, ni nujno, da si sam."

Koala Voice
Koala Voice FOTO: Arhiv izvajalca

Za izid nove pesmi so se odločili po pestrem koncertnem obdobju, ko se jim je nabralo kar nekaj novih impresij, izkušenj in idej. Kljub temu je skladba v osnovni kitarski obliki nastala že leta 2017, ko jo je eden od članov skupine implementiral v predstavo Brezimna. "Kasneje sva preuredila besedilo, spremenila verze, s katerimi sem lahko izrazila, kako se ljudje v določenih trenutkih čutimo. Vsaka stvar ima za vsakega svoj pomen," je še dodala Manca in poudarila, da pesem nima negativnega prizvoka, a da jim kot skupini predstavlja določeno stopnjo očiščenja. 

Istočasno so posneli dve različici komada, enega samo z Manco na kitari in drugega kot bend. "Ta komad je vsak od nas in vsi štirje skupaj. Je pesem, ki nam je ležala v predalu in na duši, zato je bil čas, da pride ven in nas prevetri. Potem gremo lažje naprej," so razkrili člani skupine, ki so prepričani, da se vsak posameznik v tem svetu počuti kdaj velikega, kdaj pa čisto majhnega. "Ljudje zelo hitro pozabljamo, a nekatere stvari ostanejo z nami za vedno," so še poudarili. 

Del videospota je v črno-beli barvi, kar prikazuje razliko med 'behind the scenes' delom v studiu in samim videospotom.
Del videospota je v črno-beli barvi, kar prikazuje razliko med 'behind the scenes' delom v studiu in samim videospotom. FOTO: Arhiv izvajalca

Za pesem so posneli tudi videospot, ki je tokrat nekoliko drugačen. Zato sicer ni kriv obisk na snemanju, ki so se ga zelo razveselili. "Del videospota je v črno-beli barvi, kar prikazuje razliko med 'behind the scenes' oziroma zaodrskim delom v studiu in pa samim videospotom. Želeli smo posneti video med samim snemanjem komada. Na snemanju se nam je pridružil tudi Stipe, pes našega tonskega mojstra Jureta Vlahoviča," so razkrili člani skupine, ki so video posneli z uigrano ekipo, direktorjem fotografije Igorjem Perićem in asistentko kamere Lauro Lavrič Cascio

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MotenaBlondinka
01. 07. 2023 08.29
+1
Dobri so. Trenutno najbolje, kar je na SLO sceni.