Koncert s kavča: tokrat je iz dnevne sobe čas krajšala Ditka

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
T.Pi.
KOMENTARJI
15
Na tretjem koncertu s kavča je vzdušje v dnevni sobi popestrila vedno bolj priljubljena glasbenica Ditka. Pozornost mnogih je pritegnila že leta 2013 s pesmijo Ne bodi kot drugi, v objemu svojega doma pa je poleg te zaigrala še nekaj drugih svojih glasbenih mojstrovin.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Tudi 26-letna kantavtoricaDitka se je odzvala na pobudo Turizma Kranjska Gora, kjer uvajajo nov način uživanja v koncertih v živo, zato je tudi ona s petjem zabavala kar z domačega kavča, kot sta to pred njo storila že Anže Gregorič – Anzhe in Denis Porčič – Chorchyp.

Ditka svojo glasbeno zgodbo piše v kombinaciji avtorske angleške glasbe in uglasbene poezije znanih slovenskih avtorjev. Njeno najbolj znano pesem Ne bodi kot drugi, ki je sicer nastala izpod peresa pesnika Ferija Lainščka, je leta 2012 uglasbil Ditkin oče Gorazd, ki je profesor glasbe, pianist, komponist in pevec.

Tudi Ditka se je priključila koncertom s kavča.
Tudi Ditka se je priključila koncertom s kavča.FOTO: Miro Majcen

"Vedno rečem, da če me oče ne bi navdušil nad glasbo, ne bi bila v tem. Vse življenje je vpleten v svet glasbe, zato mi ga je tudi predstavil, nikoli pa me ni v nič silil. Dal mi je možnost, da sem lahko poskusila peti na mikrofon, napisala svojo pesem, tudi stopila na oder z njim. Potem sem začutila, da si želim to početi. Od vsega začetka je ob meni, je moj mentor," je oktobra lani o svojem očetu za 24ur.com dejala simpatična rjavolaska, ki je v sodelovanju z Lainščkom izdala tri zgoščenke: Ne bodi kot drugi (2013), Ne spreminjaj me (2016) in Ne bodi, kar nisi (2019).

PREBERI ŠE
Nežna upornica, ki 'mamljivim' ponudbam upa reči ne

Ditkin moto, ki ga ima zapisanega na svoji spletni strani ditkamusic.com, se glasi: "Glasba mora napolniti dušo, to je njeno bistvo." To poslanstvo uspešno izpolnjuje na svojih koncertih, saj tam ljubitelje lepe besede in glasbe napolni s posebno energijo.

Koncerti s kavča
Koncerti s kavčaFOTO: POP TV