Glasba

Koncert za Gazo: Študenti smo organizirali tak dogodek, kaj bi lahko šele vlada?

Ljubljana, 17. 05. 2024 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Alen Podlesnik, K.A.
Komentarji
1

Slovenski študentje in glasbeniki so se v četrtek zbrali v ljubljanskem Kinu Šiška na dobrodelnem koncertu za žrtve konflikta v Gazi. Na kar štiri ure dolgi, razprodani prireditvi, so nastopili Dan D, Adi Smolar, Panda, Vlado Kreslin in številni drugi, ki si, kot pravijo, pred humanitarno katastrofo v Palestini ne želijo več zatiskati oči.

Samo z vstopnicami in sms donacijami so na koncertu, ki so ga organizirali študentje, zbrali več kot 14.000 evrov, ki jih bodo v celoti namenili žrtvam vojne v Gazi."Zelo se veselim, da so se študentje, ki so bili nekoč gonilo razvoja v družbi, ponovno angažirali in to pozdravljam," je študente pohvalil Nikola Sekulovič, član skupine Dan D. Z njim pa se strinja tudi znan slovenski igralec."To nekaj pove o študentih, ki so se zdramili in mi je všeč, da so neobremenjeni mladi ljudje začutili, kaj je prav in nekaj naredili," je prepričan Franci Kek. "Če smo mi kot majhna skupina študentov, ki nima nobenih izkušenj na tem področju in prvič to delamo, organizirali en tako velik dogodek, se sprašujem, kaj bi šele lahko naredila vlada, ki je na taki poziciji, da ima veliko več moči in bi lahko veliko premaknili," pa je ob vsem tem povedala pobudnica in organizatorka dogodka Ana Matos

Na dogodku so nastopili Dan D, Adi Smolar, Panda, Vlado Kreslin in številni drugi, med drugim je sodeloval tudi finalist našega šova Slovenija ima talent Ahmed Kullab. "Biti del tega projekta mi pomeni ogromno, saj sem Palestinec. Danes sem tukaj, da podprem svoje ljudi, svojo državo, da spregovorim o njih. Lepo je videti, da so se ljudje končno prebudili, poznajo resnico, vedo, kaj se tam dogaja. Krasen občutek je videti, da v Sloveniji toliko ljudi podpira Palestino," je povedal in razkril, kakšna je situacija v njegovi domovini. "Situacija tam je težka, zelo težka. Skoraj osem mesecev brez dela, brez življenja, življenje se je popolnoma ustavilo. Danes sem govoril s svojo mamo in situacija je žalostna. Ne morem jih obiskati in oni ne morejo sem k meni. Tam je namreč vse zaprto," je dodal. 

Denar bodo s ključno besedo GAZA5 na 1919 zbirali še naprej, vsaj do konca maja, nekateri pa si želijo, da bi bilo dobrodelnih koncertov še veliko. "Enkrat na mesec bi lahko imeli tak dogodek, da bi se malo dobili in se povezali ter delili stvari," je zato prepričan glasbenik Bowrain.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

odpisani zasedli vlado
17. 05. 2024 21.54
+3
Sramota kaj vse se v tej sloveniji dovoli.Podpora teroristom je že vsakdanja stalnica tako kot od vlade tako pristašev hamasa.In vse to je že dovoljeno javno brez kazni pod to sramotno vlado.