Glasba

Konstrakta z novo skladbo Zabava poudarja, kako se v resnici nič ne dogaja

Beograd, 09. 07. 2024 10.00 | Posodobljeno pred 8 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, E.M.
Komentarji
2

Srbska kantavtorica Ana Đurić, ki deluje pod umetniškim imenom Konstrakta, je objavila novo skladbo z naslovom Zabava. V njej se srbska pevka ukvarja z zabavo kot najmočnejšim orodjem sodobnega sveta. Njena glasbena založba je ob tem sporočila, da "izpoveduje pogled na zabavo kot na pojav, ki presega in si prisvaja vse aktivnosti, pasivizira in izčrpava".

Srbska pevka Konstrakta je izdala novo skladbo z naslovom Zabava. Založba Universal Music Group je objavila, da pesem, ki je dostopna prek platform za pretočno predvajanje glasbe, "izpoveduje pogled na zabavo kot na pojav, ki presega in si prisvaja vse aktivnosti, pasivizira in izčrpava". Konstrakta je za skladbo Zabava, ki poleg izrazitega elektropop zvoka vsebuje tudi etno elemente, napisala besedilo, skupaj z Milovanom Boškovićem pa tudi glasbo.

Konstrakta z novo skladbo Zabava poudarja, kako se v resnici nič ne dogaja.
Konstrakta z novo skladbo Zabava poudarja, kako se v resnici nič ne dogaja. FOTO: AP

"V svetu zavzemanja stališč, identitet, klasifikacij in prepričanj pesem poudarja, kako se v osnovi in v resnici nič ne dogaja," so še sporočili iz glasbene založbe. Skladbo po navedbah srbskih medijev spremlja svež in izviren zvok. Konstrakta je znana po tem, da skozi glasbo spregovori o pomembnih družbenih temah.

Po izobrazbi arhitekta se je Konstrakta leta 2019 odločila za samostojno glasbeno pot. Pred tem je bila glavna vokalistka indie pop skupine Zemlja gruva, ki je bila ustanovljena leta 2007. Leta 2022 je s skladbo In corpore sano, ki se osredinja na prazne obljube politikov o boljši prihodnosti, nastopila na Evroviziji v Torinu in v finalu zasedla odlično peto mesto.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rožice so zacvetele
09. 07. 2024 10.56
+4
1.slišim, ja, Sori, sem Slovenec.
mikica247
09. 07. 2024 10.39
+5
Zakaj se dela reklama Srbski glasbenici? V Sloveniji ni izvajalcev?!