Korejska dekliška skupina Blackpink z novim rekordom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
A.R. /
KOMENTARJI
3
Korejska skupina Blackpink je izdala videospot za pesem How You Like That, ki je v 24 urah dosegel rekordno število ogledov na YouTubu. S tem so dekleta pometla s celotno konkurenco iz glasbene industrije in postavile nov mejnik v svoji karieri.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Videospot za pesem How You Like That je na dan izida v 24urah na YouTubu zabeležil 86,3 milijona ogledov, kar je rekordno število. Dekleta iz skupineBlackpink, ki prihajajo iz Južne Koreje, so z novo pesmijo tako postavile, kar nekaj rekordov, in sicer ima videospot največ ogledov v 24 urah na YouTubu, postal je najbolj gledani glasbeni video v 24 urah na YouTubu in najbolj gledani glasbeni video videospot v 24urah od vseh skupin, ki ustvarjajo glasbeno zvrst K-pop.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Vse tri omenjene rekorde je v preteklosti uspelo postaviti fantovski zasedbi BTS, ki je z ameriško pevko Halsey aprila lani izdala videospot za pesem Boy With Luv.

Med prejšnjimi rekorderji, ki se lahko pohvalijo z najbolj gledanimi videospot v 24 urah so: Ariana Grande s pesmijo thank u, next (55,4 milijona ogledov), Taylor Swift s pesmijoLook What You Made Me Do (43,2 milijona ogleda) in Blackpink s pesmijoKill This Love (56,7 milijona ogledov).

Pesem How You Like That je prvi singel po izidu pesmiKill This Love.Jisoo, Jennie, RoseinLisa, članice zasedbe Blackpink, se v tem času pripravljajo na izid prvega albuma v korejskem jeziku.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Premiero videospota How You Like That je na YouTubu v živo naenkrat spremljalo kar 1,66 milijona gledalcev, kar pomeni še dva nova rekorda za skupino, in sicer največjo število gledalcev na premieri videa na YouTubu in največje število gledalcev na premieri glasbenega videa na Youtubu.

Skupina Blackpink je bila ustanovljena leta 2016, pred kratkim pa so dekleta sodelovala tudi s pevko Lady Gaga, pri njeni pesmi Sour Candy, ki jo najdemo na zadnjem albumu.  Dekliška skupina ima največ sledilcev pri največjem ponudniku pretočnih glasbenih vsebin na svetu Spotify ter največje število naročnikov na YouTubu, s čimer so prehitele britansko fantovsko senzacijo One Direction.