Vlado Kreslin prvič od začetka epidemije spet na odru

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Tanja Divac /P.Z. /
KOMENTARJI
23
Koncertno družabno življenje po Sloveniji je glede na ukrepe bolj butične narave. Cikel koncertov so že začeli v ljubljanskem Kinu Šiška, kjer bodo do avgusta postregli s kar enajstimi nastopi. V Domžalah pa je prvič po treh mesecih in pol na oder stopil Vlado Kreslin. Pred nastopom je priznal, da ima tremo, in občutek slikovito primerjal s tistim, ko znova sedeš na motor.

Prekaljeni glasbeni maček Vlado Kreslin je pred prvim koncertom po obdobju, preživetem v karanteni, izdal, da občuti nekaj treme. Čeprav je v času samoizolacije svoje oboževalce redno razvajal s svojimi pesmimi, je bilo pred vnovičnim nastopom na pravem glasbenem odru pred občinstvom čutiti nekaj vznemirjenja. Kreslin pa v zadnjih mesecih kljub izredni situaciji ni počival. Na svojem profilu na omrežju Facebook je namreč v času karantene zaradi epidemije covida-19 vsak dan ponudil pesem 'v živo' in tako nanizal 50 nastopov.

PREBERI ŠE
Vlado Kreslin o kreativnosti med epidemijo: Moral bi se večkrat samoizolirati

Za naš portal je o svoji glasbeni akciji povedal: "Na balkon sem zvlekel ojačevalec in električno kitaro ter zaigral prvo pesem."  Nastope za svoje Facebookove prijatelje je poimenoval Anti Corona pesmi iz karantene. Pri petih deseticah je odnehal in pojasnil: "Število 50 je vajeno jubilejev pa tudi koronavirus nas ne omejuje več samo na balkone."

Vlado je imel pred prvim nastopom po pričetku karantene nekaj treme.
Vlado je imel pred prvim nastopom po pričetku karantene nekaj treme.FOTO: POP TV

Kreslin je kljub zavidljivi glasbeni kondiciji pred nastopom v Domžalah čutil vznemirjenje in ga slikovito primerjal z že znanimi občutki. Povedal je: "Imam kar tremo. To je tako kot ... Ko sem bil star 18, 19 let, sem imel motor. Potem ga nisem imel kakšnih 15 let, nato pa sem ga odkupil nazaj, tega istega. Vedno me je zanimalo, ali bo tisto vznemirjenje ali ne bo." Dodal je še, da ga je pred nastopom izredno zanimalo, kaj bo občutil: "B. B. King ima pesem 'The thrill is gone', da ni več tistega vzburjenja. Včasih pomislim po teh treh, štirih mesecih, ali bo isto vznemirjenje."

Obiskovalce je razveselil s svojimi brezčasnimi pesmimi, v katerih so v preteklih mesecih lahko uživali zgolj z domačega kavča.
Obiskovalce je razveselil s svojimi brezčasnimi pesmimi, v katerih so v preteklih mesecih lahko uživali zgolj z domačega kavča.FOTO: POP TV

Nastop je več kot uspešno izpeljal in navdušil obiskovalce, ki so ob njegovih brezčasnih pesmih lahko za trenutek pozabili na preteklo obdobje karantene in čas, ko so v koncertih lahko uživali zgolj z domačega kavča.