Glasba

Lana Del Rey razkrila, da so njeno uvodno pesem za Bonda zavrnili

London, 27. 05. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pevka Lana Del Rey je razkrila, da je leta 2015 napisala uvodno pesem za enega od filmov franšize James Bond, a producentom ni bila všeč, zato so jo zavrnili in izbrali drugo. 38-letnica je nedavno gostovala v Londonu, kjer je dobila nagrado za kariero in vpliv, ki ga ima na glasbeno sceno, ob tem pa na novinarsko vprašanje, ali je kdaj razmišljala o tem, da bi napisala uvodno pesem za Bonda, razkrila, da se je to že zgodilo, a pri tem ni bila uspešna.

Lana Del Rey, ki si je širši krog oboževalcev pridobila s pesmijo Video Games, je nedavno razkrila, da je pesem 24, ki je pristala na njenem albumu Honeymoon, nastala za enega od filmov franšize o Jamesu Bondu, a producentom ni bila všeč, zato so izbrali drugo. "To sem napisala za njih," je rekla pevka, glede na datum izida pesmi, pa jo je napisala za četrti film, v katerem je v čevlje Bonda stopil Daniel Craig.

Lana Del Rey
Lana Del Rey FOTO: Profimedia

Uvodno pesem za film James Bond: Specte je zapel Sam Smith, ki je za uspešnico Writing's On The Wall prejel tudi oskarja. "Sam, odlično opravljeno," je v smehu priznala Lana, ki še vedno upa, da bo znova dobila priložnost in tudi ona zapela uvodno pesem franšize. "Morda, nekega dne," je povedala in dodala: "Do takrat pa se bom pretvarjala, da je katera od mojih pesmi že naslovna."

Ob njenem razkritju je bila presenečena tudi pevka Reye, ki pobira nagrado za nagrado. "Ne morem verjeti, da so jo zavrnili, saj je njena energija popolna za to franšizo," je povedala in dodala, da bi pevska kolegica najverjetneje odlično opravila svojo nalogo in izrazila upanje, da se bo to že kmalu zgodilo. Londončanka je sicer priznala, da bi bila tudi ona vesela takšne priložnosti in bi jo pograbila z obema rokama, a ne ve, kako sploh pride do takšnega sodelovanja.

Lana Del Rey pa ni edina, katere pesem so producenti franšize zavrnili. Med glasbeniki, ki jim ni uspelo, so še Johnny Cash, Pulp, Blondie, Pet Shop Boys in KD Lang. Producenti imajo navado, da izberejo več izvajalcev, ki jim dajo nalogo, da napišejo uvodno pesem, izberejo pa šele, ko je film dokončan, uvodna pesem pa ga po njihovem mnenju najbolje povzame.  

Uvodno pesem za isti film so posneli tudi Radiohead, ker pa tudi ta ni bila izbrana, so jo izdali na božični dan istega leta, kot je bil premierno predstavljen film Spectre.

To pa ni bilo pevkino edino razkritje. Dejala je še, da so jo po njenem nastopu aprila na Coachelli snubili, da bi se odpravila na svetovno turnejo, a je to možnost zavrnila. "Odločila sem se, da letos ne bom nastopala po stadionih, saj si želim v McCreary County, ki leži v Kentuckyju. Želim spoznati tamkajšnje ljudi, jih pozdraviti in z njimi zajtrkovati. Ne gre vedno za to, da odpotuješ na vsak otok in nastopaš na njihovih stadionih," je povedala.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Peni Stojanović
27. 05. 2024 08.26
+1
pa...ima boljih