Legendarni rockerji Rolling Stones Trumpu grozijo s tožbo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /A.R. /
KOMENTARJI
45
Britanski rockerji Rolling Stones so po štirih letih neuspešnega opozarjanja ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu zdaj zagrozili s tožbo, če bo na svojih shodih še naprej brez njihovega dovoljenja vrtel njihovo glasbo.

Člani zasedbe Rolling Stones so besni, ker Trump brez dovoljenja vrti njihovo glasbo.
Člani zasedbe Rolling Stones so besni, ker Trump brez dovoljenja vrti njihovo glasbo.FOTO: Miro Majcen

Nazadnje je 74-letni Donald Trump eno od uspešnic Rolling Stonesov You Can't Always Get What You Want predvajal na sicer slabo obiskanem predvolilnem shodu v Tulsi prejšnji konec tedna.

A to nikakor ni prvič, da je skušal ameriški predsednik vzdušje na svojih shodih ogreti s kakšnim od številnih hitov legendarnih britanskih rockerjev. Rolling Stonesi namreč že vse od Trumpove predsedniške kampanje leta 2016 opozarjajo, da ta njihovo glasbo predvaja brez dovoljenja, in predsednika pozivajo, naj s tem nemudoma preneha. Med drugim je njihov hit Heart of Stone zadonel celo na Trumpovi prisegi leta 2017.

Legendarni glasbeni rockerji so Donaldu Trumpu zagrozili s tožbo.
Legendarni glasbeni rockerji so Donaldu Trumpu zagrozili s tožbo.FOTO: AP

Po štirih letih neuspešnega opozarjanja imajo zdaj očitno dovolj in so se odločili okrepiti pritisk. Kot so pojasnili za revijo Rolling Stone, je skupina, vključno s pevcem Mickom Jaggerjem in kitaristom Keithom Richardsom, skupaj z organizacijo za avtorske pravice BMI, ki zastopa več kot milijon glasbenikov, namreč našla način, kako lahko vložijo tožbo proti Trumpu.

"To bi lahko bilo zadnjič, da je Trump v svoji kampanji uporabil katerokoli Jaggerjevo ali Richardsovo pesem,"so zapisali in dodali, da ga v nasprotnem primeru čaka tožba.