Glasba

Luciano Pavarotti hranil skrivne zaloge testenin za prigrizek med nastopi

New York, 08. 04. 2024 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V slogu italijanske kulinarike je italijanski operni pevec Luciano Pavarotti ostal zvest nepogrešljivi dobroti – testeninam. Operna legenda naj bi si jo privoščil tudi med nastopi. Krožnik najljubših testenin naj bi ga namreč vedno čakal v zaodrju.

Legendarnega italijanskega opernega pevca Luciana Pavarottija naj bi med vrsto nastopov v Metropolitanski operi v New Yorku v zaodrju čakali posebne vrste prigrizki. V slogu italijanske kulinarike naj bi si zvezdnik med nastopi privoščil svoje najljubše testenine. To je svojim gostom zaupal Peter Gelb, generalni direktor Opere.

Luciano Pavarotti
Luciano Pavarotti FOTO: AP

"Pavarotti, ki je imel nenasiten apetit, je pogosto hranil skrivne zaloge svojih najljubših testenin v zaodrju, da si je lahko med arijami privoščil prigrizek." Italijan, ki je umrl leta 2007, je v Metropolitanski operi v New Yorku zelo rad nastopal. V ZDA je leta 1972 zaslovel po izvedbi skladbe La Fille Du Régiment, ki je navdušila občinstvo v Lincoln Centru.

Pokojni umetnik je sicer v preteklosti odkrito spregovoril o dejstvu, da je s pomočjo medicinskega osebja šel na dieto, ki mu je dovolila 1800 kalorij na dan. "Ena šestina tega, kar sem jedel," je povedal za Times. "Lahko pa imam vse. Samo vse mora biti zdaj manjše." 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pekoči paradižnik
08. 04. 2024 13.02
+1
Testenine so vedno dobra rešitev...... mmmmm.