Glasba

Luka Nižetić o novem albumu: To je za vse, ki ljubijo mediteranski zvok

Ljubljana, 09. 10. 2022 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Luka Nižetić, priljubljeni glasbenik iz Splita, je objavil že šesti studijski album 'Ludilo brale'. Na albumu je osem skladb izpod peresa avtorskega tandema Mihaljević. Mario Mihaljević je tekstopisec, Branimir Mihaljević pa avtor glasbe. Kot je povedal pevec, je album napisan v žanru mediteranskega popa, zato bo všeč vsem, ki ljubijo mediteranski zvok.

Luka Nižetić je v preteklih štirih letih oboževalcem predstavil sedem singlov – naslovni 'Ludilo brale', 'Ae' s Klapo Kampanel ter 'Ostani dite' ,'Ka more je život' , 'Ako tražiš ljubav'  in  'Zagrli život', s katero se je predstavil na zagrebškem festivalu, ter še vedno aktualni singel, 'Kad se rodiš usrid Splita', z njim se je pevec po 11 letih vrnil na festival ter osvojil Gran Prix, prvo nagrado občinstva letošnjega festivala v Splitu.

Luka Nižetić je izdal šesti studijski album.
Luka Nižetić je izdal šesti studijski album. FOTO: Damira Kalajžić

"To je album za ljudi, ki obožujejo zvok Mediterana, zvočna slika jim bo vzbudila lepe občutke na morje, sonce, južne kraje, to je album lahkih melodij in čudovitih besedil, ki nosijo življenjska sporočila, v njih se bo našel marsikdo. Če bo le ena pesem polepšala dan kateremu od mojih poslušalcev, sem izpolnil moje poslanstvo. Govorimo o albumu, ki je posvečen mestu Split, o mentaliteti tega mesta, o življenju, o ljubezni ter o čustvih ..." je o svojem novem albumu povedal Nižetić.

Luka Nižetić bo 28. oktobra obeležil 20. obletnico delovanja.
Luka Nižetić bo 28. oktobra obeležil 20. obletnico delovanja. FOTO: Petra Nižetić Mastelić

Pri realizaciji vizualne podobe je sodelovala priznana fotografinja Mare Milin, kot avtor tipografije naslova albuma pa se je podpisal Tomislav Vranić.
Nižetić bo album 28. oktobra predstavil v živo pred zagrebško publiko in tako obeležil še 20. obletnico kariere. V Tvornici kulture ga bo spremljala zasedba desetih gostujočih glasbenikov. Koncert bo tudi pregled dosedanjega glasbenega opusa, s katerim je pevcu uspelo združiti dalmatinski zvok, zvok etna in mediteranskega popa, združiti moderno s tradicijo, klape in romski orkester, ritem melanholije, vse pa je prežeto z njegovo glasbeno identiteto. 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.