Glasba

Pevec Luka Nižetić se dobro znajde tudi pred štedilnikom

Ljubljana , 23. 04. 2024 20.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Vadnjal
Komentarji
2

Hrvaški pevec Luka Nižetić nam je v naših studiih demonstriral pripravo klasične dalmatinske jedi 'Manistra na pome' – gre sicer za naslov njegove aktualne skladbe, a hkrati za predstavitev tradicionalne dalmatinske jedi, testenin s paradižnikovo omako. Luka pravi, da mu je že večkrat rešila situacijo z nenapovedanimi obiski ali napadi lakote sredi noči. Pa da ne boste mislili, da je Luka – v kontekstu kulinarike – po župi priplaval.

Dalmatinski glasbenik, zmagovalec šova Masterchef Hrvaška in večni optimist Luka Nižetić je objavil novi videospot za pesem Manistra na pome, v pripravi pa je tudi novi album. Gre za subtilno, nežno in senzualno, plesno atraktivno skladbo, ki je podčrtana z ljubeznijo do tradicionalne dalmatinske jedi – testenin s paradižnikovo omako. Okusna jed, ki je hkrati aromatična in sila enostavna za pripravo, je postala nadvse prikladna metafora za brezskrbno, umirjeno, slano in toplo poletje, ki je polno okusov, barv in prijetnih vonjev.

Luka Nižetić se dobro znajde tudi za štedilnikom
Luka Nižetić se dobro znajde tudi za štedilnikom FOTO: arhiv glasbenega izvajalca

"O testeninah s paradižnikovo omako, o manistri na pome, se v Dalmaciji nikoli ne razpravlja, prav tako se nikoli ne razpravlja o ljubezni. Vse je dovoljeno in vsak ima svojo skrivno sestavino, s katero še dodatno začini svojo jed, da je le ta še bolj slastna," pravi pevec. "Manistra na pome je v moji pesmi sopomenka za ljubezen. Ko ti rečem, da te imam rad, kot manistro na pome, to pomeni, da te imam najrajši na svetu. Ko je moja prijateljica videla moj novi videospot, mi je rekla, da si je hipoma zaželela tako testenin kot ljubezni," razkriva in dodaja, da je kuhinja sicer njegovo domače okolje, saj že od majhnih nog rad kuha. Ljubezen do kulinarike mu je predala mama, ki je vrhunska kuharica, nam je zaupal v naši studijski kuhinji. "Kuhanje je zame kot neka vrsta meditacije," še dodaja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Besedilo za skladbo je napisal Luka Nižetić, pod produkcijo in aranžma pa se je podpisal Marko Mihaljević. Manistra na pome prinaša moderno pesem s prepoznavnim glasbenim podpisom, ki spaja moderen pop z Mediteranom.

"V vseh teh letih sem se bolj poredko ukvarjal s pisanjem pesmi, nekako sem se vedno rade volje prepustil avtorjem, kot so Dino Šaran, Branimir in Mario Mihaljević, vsi so pri nas na Hrvaškem etablirani in preverjeni glasbeni mojstri. Sicer so se mi v preteklosti zgodile kreativne epizode, pri 17 letih sem na primer izdal svojo prvo pesem Ludi grade na festivalu Melodije Jadrana, potem pa mi je kar nekako zmanjkalo poguma za še več avtorskih pesmi. Čas prinaša osebnostno zrelost ter bogate izkušnje in tako sem se nekega dne prebudil in misli so mi začele delovati, začel sem dobivati ideje. Najprej je bila torej ideja, potem je prišlo besedilo, zatem je prispela še melodija. Zelo hitro sem naredil skico, ki jo je aranžersko uredil Marko Mihaljević," je nastanek pesmi razložil Luka, razkril pa je tudi, da ima v pripravi še več avtorskih pesmi.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
23. 04. 2024 21.22
-1
Makarone zna pa vsak skuhat
Lev07
24. 04. 2024 11.26
+2