Glasba

Mariah Carey dobila eno največjih priznanj v karieri

New York, 19. 01. 2020 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / A.R.
Komentarji
3

Znani so novi člani znamenite dvorane slavnih glasbenih avtorjev. Med njimi je glasbenica Mariah Carey, ki je ob novici povedala, da je to eno največjih priznanj v njeni karieri, hkrati pa je počaščena, da so jo postavili ob bok slovitim avtorjem.

Mariah Carey
Mariah Carey FOTO: Profimedia

Mariah Carey je na glasbeno sceno vstopila leta 1989 s singlom Vision of Love, ki danes velja za prvo od njenih 19 skladb, ki so se uspele uvrstiti v vrh glasbenih lestvic. S tem je tudi nosilka rekorda najboljše uvrščenih singlov med samostojnimi izvajalci ter drugouvrščena na lestvici najboljših singlov vseh časov, kjer z 20 skladbami kraljuje skupina The Beatles.

Med uspešnicami petkratne grammyjevke so We Belong Together, Fantasy, Always Be My Baby in Hero. V lanskem predprazničnem obdobju se je uspešnica Mariah Carey iz leta 1994 All I Want for Christmas is You prvič po četrt stoletja uvrstila na vrh ameriške glasbene lestvice Billboard.

Med novimi člani dvorane slavnih glasbenih avtorjev so tudi Steve Miller, člana producentskega dua The Neptunes Pharrell Williams in Chad Hugo, skupina The Isley Brothers in njihov aktualni sodelavec Chris Jasper.

Skrbnik dvorane Nile Rodgers je v komentarju ob sprejemu novih članov v dvorano povedal: "Ponosen sem, da se poklanjamo nekaterim od najpomembnejših avtorjev vseh časov in da letošnje izbrance zaznamujejo raznolikost v žanrskem izrazu, etnični pripadnosti in spolu. Gre za avtorje, ki so obogatili naša življenja in so s svojim delom dobesedno spremenili glasbo in doprinesli k temu, kar je danes."

Novi člani so lahko za vstop v dvorano slavnih glasbenih avtorjev predlagani 20 let po prvi komercialno uspešni izdaji, hkrati pa morajo v karieri nanizati bogat nabor odmevnih skladb.

Nove člane bodo v dvorano sprejeli 11. junija.
Nove člane bodo v dvorano sprejeli 11. junija. FOTO: Profimedia
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zev0
04. 03. 2020 16.51
Samo ameriško sran-je. Slovenskih umetnikov malo morje, vi pa o neki popsceni, ki nima veze s Slovenijo. Pišite raje u umetniku Nipiču, umetniku Potrebuješu in drugih velikanih slovenske glasbe.
Shisui
19. 01. 2020 14.50
+5
Sem jo slišal brez auto-tune... Bolje da bi bila tiho.
Rožice cvetijo
19. 01. 2020 12.14
+1