Glasba

Matevž Šalehar - Hamo o Kuhinji na kolesih: Najbolj me je navdušila Tara

Ljubljana, 01. 03. 2024 20.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Vadnjal, K. Z.
Komentarji
5

To soboto ob 18.15 na POP TV prihaja nova sezona oddaje Kuhinja na kolesih, na voditeljski stolček pa bo sedel Matevž Šalehar - Hamo. Pa da ne bo kdo mislil, da je kuharija za Hama le trendovska poza – vse prej kot to. Vsaj tri leta se je prva brada slovenskega rocka kuhanju in ustvarjanju receptov posvečala zelo resno. Tudi na snemanjih priprave koroških specialitet se je več kot uspešno prelevil v vlogo pomočnika s kuhalnico v roki.

Na POP TV 2. marca prihaja nova sezona kulinarične oddaje Kuhinja na kolesih. V novi sezoni bomo skupaj z voditeljem oddaje Matevžem Šaleharjem - Hamom spoznavali slovensko pokrajino Koroško. Hamo je med ustvarjanjem oddaje pripravil kar nekaj tipično koroških jedi, med drugim kločeve nudlne. 

Ključe tovornjačka oddaje Kuhinja na kolesih mu je predala kar njegova draga Tara Zupančič, ki je v prejšnji sezoni oddaje predstavila Prekmurje. S čim pa ga je navdušil format te oddaje? "Najbolj me je navdušila Tara, ker je prišla zelo navdušena nazaj," pravi pevec in dodaja, da mu je Tara povedala, da je spoznala veliko ljudi in počela veliko različnih stvari. To ga je prepričalo, da se je za izkušnjo odločil tudi sam, čeprav ni voditelj.

"Kulinarika je moj drugi najljubši hobi, turizem pa tudi, saj rad raziskujem in o Koroški nisem imel pojma, zdaj pa vem bistveno več," dodaja glasbenik, za katerega kuharija še zdaleč ni samo trend. Tri leta je preživel kot kuhar, ki je ustvarjal recepte in kuhal za posebno prilogo časopisa Delo – Kastrola roknrola se je imenovala. Kako pa to, da danes nima svoje restavracije in ima raje namesto predpasnika na sebi kitaro? "Biti kuhar je zelo naporen poklic. Vstaneš ob petih zjutraj in greš ob petih popoldan domov, predvsem pa se dela med vikendi, kar je takrat, ko delamo tudi glasbeniki. To mi ni zneslo, zato sem se raje odločil za kitare," odgovarja.

Hamo se v muziki v svojem opusu rad posveča rožicam, bliža pa se tudi pomlad. Tudi zdaj? "Tudi zdaj. Trenutno smo pred mini turnejo pred dnevi žena, jim jaz rečem, 6. marec Maribor, 8. marec Novo mesto, 9. marec Celje, akustično. Tako da namesto rož kupiš karto in se imaš fino."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jezenslovenec
02. 03. 2024 10.23
+2
Ko ti ne gre v glasbi, se pa vrineš med kuharje, čeprav ne znaš kuhat.
Peni Stojanović
02. 03. 2024 08.10
+1
tara nima pojma hahaja
NDM
01. 03. 2024 21.36
+0
moj bog zdej pa že vsak lahko uničuje hrano... kmalu bo na pop tv imel svojo oddajo....neuzitno
Nace Štremljasti
01. 03. 2024 21.11
+1
močno ganjen ob novici me kar malo zanaša levo desno
medŠihtom
01. 03. 2024 20.51
+3
kr neki na silo, samo da zdolgočasene ovčke sedijo pred tv in gledajo bedarije in reklame.