Glasba

Mitja Šinkovec z novo pesmijo Sloveniji v čast: Nogometašem bi jo zapel v živo

Ljubljana, 29. 05. 2024 18.02 | Posodobljeno pred 25 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mitja Šinkovec je velik podpornik slovenskih športnikov in ko je dobil priložnost, da sodeluje pri ustvarjanju navijaške pesmi, ni prav dolgo razmišljal. Manj kot mesec dni pred težko pričakovanim evropskim prvenstvom v nogometu tako v svet pošilja pesem z naslovom Sloveniji v čast, s katero bo navijal tudi za naše nogometaše. Čeprav rad navija prav za vse slovenske športnike, pa si želi, da naši izbrani vrsti, ki bo Sloveniji v čast igrala v Nemčiji, novo pesem odpoje tudi v živo.

"Sloveniji v čast je nova navijaška skladba, katere namen je podpreti slovenske športnike, ne glede na prostor in čas," je o novi pesmi povedal Mitja Šinkovec, ki kot velik podpornik slovenskih športnikov ni dolgo razmišljal, ko je dobil povabilo k projektu. "Temu projektu sem se pridružil, ko sem dobil povabilo Mateja Trstenjaka. Matej je že napisal besedilo, nato pa je meni projekt podrobneje predstavil. Ko sem ga slišal, sem bil takoj za," je zaupal.

Mitja Šinkovec je izdal novo pesem pesem z naslovom Sloveniji v čast.
Mitja Šinkovec je izdal novo pesem pesem z naslovom Sloveniji v čast. FOTO: Arhiv izvajalca

Pevec, ki smo ga spremljali tudi v naših šovih Slovenija ima talent in Znan obraz ima svoj glas, je goreč navijač slovenskih športnikov in športnic, s pesmijo pa bo navijal tudi za slovenske reprezentante na prihajajočem nogometnem prvenstvu v Nemčiji. "Po evropskem prvenstvu pa bi rad našim nogometašem skladbo v živo odpel, z veseljem pa tudi kdaj kasneje za kakega športnega posameznika ali ekipo," je priznal. 

Jaka Kniplič, bend, Mitja Šinkovec in Matej Trstenjak.
Jaka Kniplič, bend, Mitja Šinkovec in Matej Trstenjak. FOTO: Arhiv izvajalca

Da so bili prav nogometaši povod za nastanek nove pesmi, pa je priznal tudi tekstopisec Matej Trstenjak. "Po uvrstitvi nogometašev na evropsko prvenstvo, me je prijatelj na samem stadionu podražil, da je sedaj čas, da kot glasbeni kreator ustvarim navijaško skladbo. Idejo sem imel v mislih že nekaj let, moral sem jo le spraviti na papir," je povedal in dodal: "Od samega začetka, pa vse do konca ustvarjanja, je bila moja vizija, da naredim ljudsko navijaško skladbo, ki si jo bodo ljudje peli, ob njej vzklikali in z njo navijali za naše športnike."

Ko je razmišljal, komu bi zaupal, da pesem zapoje, se je spomnil na Mitja. "Iskal sem nekoga z enako strastjo do slovenskega športa, hkrati pa nekoga z bogato glasbeno zgodovino," je priznal Matej. "Ko boste slišali to skladbo, vas bo kar poneslo," pa je o pesmi še dodal Šinkovec. Pri pesmi so sodelovali še Alen Tilinger, ki je poskrbel za glasbo, za aranžma pa sta zaslužna član Poskočnih muzikantov Nejc Tratnjek in član ekipe Nine Pušlar Miha Gorše.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vicente
29. 05. 2024 21.44
edini ki da garancijo da po njegovih nastopih naslednjih 20 let ni podgan in drugih zajedalcev na stadionu
osiveli_ritmični_gimnastik
29. 05. 2024 21.01
+1
Super, pesem odpira hotreje kot Donat in oglje..
Cupko
29. 05. 2024 20.54
+1
To naj bi bila himna? Ne se hecat
r h
29. 05. 2024 20.26
+0
Spoštovani, Slovenije že zdavnaj več ni. Umrla je takrat, ko smo delovne Hrvate, ki so tu samo delali nagnali nazaj, potem pa sprejeli vse ostalo delovno silo in za nijmi še njihove (nedelavne žene in in otroke v veliko primerih pa še njihove stare starše). In mi smo tolko zadeti, da delamo kot hlapci, da lahko preko socialnih transferjev vzdržujemo to ........ Vojna je zadnje kar si želim, vendar brez nje nikoli več ne pridemo na SVOJE.
_endrug
29. 05. 2024 19.47
-1
Vse za samopromocijo.
osiveli_ritmični_gimnastik
29. 05. 2024 19.18
+0
vsak brez posluha bo lahko izkoristil 5 minut slave. Čakamo na vedeževalca Blaža, Murka, Alfa Mikićain še kakšnega podobnega inštalaterja.
mojcd
29. 05. 2024 18.59
+0
dajmo zdaj izkoristit euro za vsakih 5 lokalnih muzkontarjev. vsak svojo himno pa na rumen portal....pel bomo pa itak samo slovenija gre naprej.