Glasba

Monika Avsenik se predstavlja v novi luči

Ljubljana, 21. 05. 2024 19.10 | Posodobljeno pred 31 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Vadnjal, E.M.
Komentarji
9

Vnukinja Slavka Avsenika se po uspešnih sodelovanjih z očetom Gregorjem, bratom Sašem in njegovim ansamblom podaja v pop zvrst s pridihom countryja. Monika Avsenik se predstavlja s pesmijo Nedelja, ki z razigrano melodijo in globokim sporočilom opominja na pomembnost časa zase v današnjem hitrem tempu življenja.

Več videovsebin
 • Iz 24UR POPOLDNE: Monika Avsenik se predstavlja v novi luči
  01:50
  Iz 24UR POPOLDNE: Monika Avsenik se predstavlja v novi luči
 • Monika Avsenik - Nedelja
  03:10
  Monika Avsenik - Nedelja

"V današnjem svetu smo ljudje postali ujetniki hitrega načina življenja. Naši urniki so prepolni obveznosti, saj se neprestano ženemo za cilji, ki si jih postavljamo ali nam jih nalaga družba. Zaradi tega smo vedno v naglici, kar povzroča stres in utrujenost," meni Monika Avsenik, ki se predstavlja v novi luči. Vnukinja Slavka Avsenika je izdala novo pesem z naslovom Nedelja.

"Naša potreba po dosežkih nas pogosto oddaljuje od pomembnih trenutkov in priložnosti za sprostitev. Namesto da bi uživali v sedanjosti, smo osredotočeni na prihodnost in naloge, ki jih še moramo opraviti. Tak način življenja lahko vodi v izgorelost in vpliva na naše zdravje ter počutje," dodaja glasbenica, ki se po uspešnih sodelovanjih z očetom Gregorjem, bratom Sašem in njegovim ansamblom podaja v pop zvrst s pridihom countryja.

Moniko je s country glabo navdušil njen partner Anže Langus, s katerim sta posnela tri duete, pop glasba pa jo je navduševala vse od najstniških let, ko je bila njena vzornica Whitney Houston. V popularni zvrsti ste jo lahko že slišali na odru z Janom Plestenjakom, saj je v njegovem bendu spremljevalna pevka. Prav tako je spremljevalna pevka v bendu Gregorja Ravnika in že osmo leto je članica vokalnega orkestra Perpetuum Jazzile. Monika pa ne nastopa le na odrih, temveč tudi v šoli, pred učenci. Je namreč razredničarka 5. razreda v osnovni šoli v Lescah. 

Kot pravi Monika, se je ravno zaradi tako polnega urnika takoj poistovetila z besedilom pesmi, ki ga je napisala Irena Vrčkovnik. Irena je leta 2009 to pesem tudi posnela pod naslovom Sedmi dan, sedaj pa je pesem dobila novo preobleko in nov naslov – Nedelja.  Glasba je delo Damjana Pančurja, pesem Nedelja pa se odlikuje tudi po aranžmaju in produkciji, ki sta delo Anžeta Langusa in Damjana Pančurja. 

Pesem Nedelja z razigrano melodijo in globokim sporočilom opominja na pomembnost časa zase v današnjem hitrem tempu življenja. Z energijo, ki jo Monika izžareva v novem videospotu, spodbuja tudi druge, da ne pozabijo na sebe in si vzamejo čas, ki ga potrebujejo. Monika pravi, da je besedilo pesmi pravzaprav spodbuda tudi njej sami, saj v zadnjem obdobju težko preloži obveznosti in si vzame čas zase. 

 • zacetni
 • VITALHIT
 • KLET KRŠKO
 • SWY
 • WIDEX
 • PEČJAK
 • NEPREMICNINE
 • LISCA

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BelgradeBoy
22. 05. 2024 16.48
+0
Prelep nasmeh, simpatičnost, da o postavi sploh ne govorim!
slovenka62
22. 05. 2024 09.38
+3
Luštna ampak komad pa kr nek I. Bolj ti paše narodno zabavna muzika.
wsharky
22. 05. 2024 08.42
+4
Amor Fati
22. 05. 2024 08.10
-5
Ta bo še dolgo unovčevala svojo zunanjo ( ne notranjo ) lepoto. Vsake oči imajo pač svojega lastnega malarja.
GUNDABAD
22. 05. 2024 08.02
+7
Kera lepa ženska :)
Nace Štremljasti
21. 05. 2024 21.53
-4
trajala hopsasa.....beda
Rožice so zacvetele
21. 05. 2024 21.17
+15
Delovna punca, ni kaj, pri današnji mladini je to že rariteta. Dvomim, da ona kdaj jamra, kako je hudo živeti pri nas. Na srečo ve, zakaj živi, pa še druge razveseljuje z lepim glasom in tudi stasom. Srečno ji želim še naprej.
Prijazna
21. 05. 2024 21.26
+8
SlobodaNE
21. 05. 2024 19.25
+2
Odlični komadi od Avsenika ti novi pa kar nekaj