Glasba

Na dražbo osnutek besedila pesmi Lovely Rita skupine The Beatles

San Francisco, 24. 01. 2024 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, K.A.
Komentarji
0

List, iztrgan iz zvezka, na katerega je Paul McCartney napisal besedilo pesmi Lovely Rita skupine Beatles, bo februarja naprodaj na 56. kalifornijskem mednarodnem sejmu starih knjig. Ta bo potekal od 9. do 11. februarja na pomolu 27 v San Franciscu. Lovely Rita je bila umeščena na stran B najbolj znanega albuma skupine Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, gre pa za prvi osnutek besedila pesmi.

Lovely Rita, ki je bila umeščena na stran B najbolj znanega albuma skupine Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, je radostna ljubezenska pesem o redarki, ki deli parkirne listke. Na 56. kalifornijskem mednarodnem sejmu starih knjig bo na prodaj list, na katerega je Paul McCartney napisal besedilo. Po poročanju tujih medijev je rokopis ocenjen na več kot pol milijona dolarjev (več kot 460.000 evrov). Gre za prvi osnutek besedila pesmi, piše na spletni strani podjetja Biblioctopus Rare Books, ki rokopis daje v prodajo.

The Beatles
The Beatles FOTO: Profimedia

Besedilo je napisano z nalivnikom na list papirja, iztrgan iz zvezka s spiralno vezavo. Nekaj besed je prečrtanih, dopisane so pripombe in alternativne različice. List je naprodaj uokvirjen, skupaj s sliko naslovnice albuma Sgt. Pepper in ploščico zlate barve, na kateri med drugim piše Lovely Rita by Paul McCartney. "Takšne stvari se na trgu ne pojavljajo zelo pogosto, in ko se, niso vedno tako pomembne," je povedala Susan Benne, ki vodi Ameriško združenje prodajalcev starih knjig (Antiquarian Booksellers' Association of America ABAA), ki pripravlja februarski dogodek.

Kalifornijski mednarodni sejem starih knjig je letna razstava redkih in starih knjig, zemljevidov, rokopisov in fotografij. Med drugimi redkimi predmeti na tokratnem sejmu bosta po tudi originalna naslovnica znanstvenofantastičnega romana Leva roka teme ameriške pisateljice Ursule Kroeber Le Guin in zemljevid San Francisca iz leta 1911.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.