Glasba

Najzvestejši navijači Robina Schulza še vedno plešejo v pancerjih

Ljubljana, 27. 02. 2021 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
7

Ritmično mlatenje plastične slame zahteva vse več sočutja. Eden vodilnih ustvarjalcev lahko prebavljivih plesnih radostnic je svojo čudežno formulo znova prilagodil.

ROBIN SCHULZ IIII

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V četrto gre pa še raje! Nemški producent EDM-ovskih kratkotrajnic je na novo požel pol ducata v zadnjih mesecih že izdanih, tem pa dodal dvakrat toliko novih. Paradoks albumov, ki jih predstavljajo producenti elastičnih štanc, prekritih s turbovokali, bodisi ženskimi bodisi falzetnimi moškimi, ostaja težko rešljiv. Vsi komadi imajo predpisano zasnovo. Uvodoma se nedolžno dobrikajo, po nastopu ritmičnega ognjemeta pa zdrvijo do ekstaze, ki ne sme razgnati njihovega lastnega kalupa, ter po treh eksplozivnih minutah dokaj klavrno presahnejo kot najplitvejša luža na soncu. Vtis, ki ga te uspešnice puščajo za sabo, je eno samo veselje. In sreča (opoteča). Kljub temu se mi zdi četrti album Robina Schulza soliden. V primerjavi s podobnimi deli, še zlasti tistimi iz preteklosti, je ritmična oziroma beatovska agresija večinoma za spoznanje zmernejša. To pomeni, da jo lahko prenese tudi lažji glavobol. Ali obratno – tega imanentno ne povzroča. V novem kapitalnem delu Robina Schulza je zaznati še več rabe analognega instrumentarija, predvsem kitar. Nekaj songov (All We Got, Alane) bi zaradi dodatnih infantilnih poenostavitev njihovih osnovnih melodij in vokalov, zlitih v zbore, sicer prej kot na smučarski plaži lahko uporabili v cicibanski plesni šoli. Tudi občasne prevlade trance silnic albumskemu nizu dobro denejo. Se pravi: razni miksi so že iz mode. Če žičničarji Schulzeve štirice ne bodo zgrabili do konca te sezone, pa ga bo čez nekaj mesecev za svojega najboljšega družabnika zagotovo razglasil vaš najljubši barman.

Ocena: 3,5

Koronavirus pasica november

 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FamousFancyFukish
28. 02. 2021 17.56
+25
Največji poznavalec gay scene na slovenskem.
FamousFancyFukish
28. 02. 2021 14.21
+25
mr. antipatikus strikes again.
Realni
27. 02. 2021 13.45
+26
V bistvu razmišljam, kakšne veze moraš imeti, da te vsak teden objavljajo, čeprav ne vedo zakaj.
davethebrave
27. 02. 2021 12.29
-22
Meni se zdi pa to dobro napisano, vključno s problematiko hitov današnjega časa. Prispodobe in primere zna pa itak samo Ambrožič tako napisat.
El Korronito
27. 02. 2021 12.03
+27
Dej se že spel enkrat in poskušaj dojet - NIHČE TE NE MARA. Samo odidi ...
DirtySanchez
27. 02. 2021 11.58
+28
Hvala da mi lahko ta antipatičen Ambrožič pokvari dan.
Armando
27. 02. 2021 11.47
+26
Muzika za osnovnosolce