Glasba

Ne čakaj na pomlad belokranjskega dvojca 2B je dočakal pohvalo

Ljubljana, 17. 04. 2022 10.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
5

Ko Domen Holc modruje, da Tak je, tak bo, se zdi, da ima kar prav.

LIZZO - About Damn Time

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Temu se reče praznovanje! Lizzo s kroksi in v kavčarskem bombažu, toda z novim super funky napevom! Po zagotovilih simpatične soularke gre za odrešitev spon in frustracij, in to po klasični metodi: povej ali zapoj, poudari (če ne drugače pa z boki) in presedlaj med tiste, ki se počutijo seksi. Lizzo je virtuozinja na flavti, resno glasbeno kariero v sferi zabavne glasbe je šla iz Teksasa zanetit v Minneapolis. Pred dvema letoma je za tretji album Cuz I Love You prejela tri grammyje. Po napovedih naj bi njen naslednji obširnejši diskogram izšel sredi poletja. About DamnTime pa je prvi namig o tem, kaj na bi se pretakalo po njem. Najbrž res ne kaj posebej dramatičnega, a to ob dobri vibraciji, ki jo Lizzo še vedno trosi naokrog, sploh ni zapovedano, itak.

Ocena: 4,5 

 

DOMEN HOLC - Tak je, tak bo

Radiacija nepoboljšljive pripovedne vehemence je za songe, ki se izvijejo s producentskega pulta Tomaža Mariča, malodane že pregovorna. Iz songa v song jo v nacionalno pop zakladnico najbolj vestno zlaga Domen Holc. Ko Holc ni solist, je član indie-pop zasedbe Koala Voice. Medtem ko sam s kitaro romantizira kot kantavtor. Kakor koli se že obrne, Holc pusti sled. Toda najbolj zabavna med temi ostaja ta izvedbeno zamaknjena, a lepo spevna, občasno primerljiva z idejnim naklonom, recimo, Gorillaz. Če bo res Tak (je, tak bo) tudi v prihodnje, bo vse ok.

Ocena: 4,5

 

2B - Ne čakaj na pomlad

 

Morda se na prvi posluh zdi neznaten, če ne kar zadržan, a je song Ne čakaj na pomlad tiste vrste uspešnica, ki sčasoma pridobiva na lepljivosti. Podobnost z Edom Sheeranom zaznamo že v prvem korusu. Ritmična zanka, ki jo poganja prijazen kitarski stakato, celoto ohranja docela prizemljeno. Ne posebej akademsko melodijo zmoreta 2B s svojima vokaloma voditi in usmerjati zelo poljudno. Premišljene produkcijske dotike slišimo na robovih posameznih delov celote. Pri čemer je najbolj pomemben ravno izzven le-te. Kompletek, ki štima. Nova tiha zmaga za 2B. Tiste v spomladanskem delu prvenstva štejejo dvojno.

Ocena: 4,5

 

BBNO$ - Mathematics

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ignorantski rap kanadskega emsija je najprej obskuren rap, če je to sploh rap. A glede na to, da Baby No Money ali BBNO$ praviloma ni histeričen, zmeren poslušalski užitek predstavlja tudi njegova Matematika. Po raperjevem štetju bo ta neznatna uspešnica del že njegovega sedmega albuma, pri čemer BBNO$ bolj zaznaven karierni pospešek doživlja šele zdaj. Bolj natančna matematika trdi, da se je krivulja BBNO$-jeve popularnosti radikalno upognila pred tremi leti, ko sta z skupaj z ameriškim producentom Y2K pela Lalalal. Do zdaj je tisto smešnico od songa na tjub kanalu pospremilo že pol milijarde duš. Spremeni ime, Baby.

Ocena: 2

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Potouceni kramoh
17. 04. 2022 11.42
+2
Sam jezus se nam je danes prikazal.Angelci veselo pojejo.
OvcjiPastir
17. 04. 2022 11.31
-3
Sami dobri hitiči. Bravo Ambro!
olidata
17. 04. 2022 11.04
+3
A ta ženica se pa na muziko spozna?
Diegol14
17. 04. 2022 11.04
+13
Evo ga....spet
grande_pedro
17. 04. 2022 12.22
-8
kaj je diegol a ti morem jajčka pobarvat negativnež