Glasba

Neisha: Treba je ceniti dar življenja in vsak dan tako živeti

Ljubljana, 23. 04. 2024 20.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Alen Podlesnik, K. Z.
Komentarji
0

Po nekajmesečni koncertni in ustvarjalni tišini se na odre z novo glasbo vrača Neisha. Uspešno je okrevala po operaciji dihal, pravi, da se je po dolgih letih neprespanih noči končno zares naspala. Novo balado Slovo pa priporoča predvsem za dolge prometne zastoje, da si lahko zanjo res vzamete čas. Dolga je namreč kar pet minut.

Neisha predstavlja novo pesem, za katero pravi, da je predvsem neambiciozno dolga za radijske sheme, zato jo v poslušanje priporoča med prometnimi zastoji: "Imejte jo zelo na glas, da lahko prisluhnete dolgemu saksofon solu." Zanj se je odločila, ker noče upoštevati okvirjev in meril, pomemba pa sta tudi struktura in vokal, ki poudarita besedilo pesmi. "Je samosvoja in je kričala po tem, da se razmahne v vsej svoji veličastnosti v nekem segmentu, kar je tudi storil saksofonist," pravi pevka.

Naslov pesmi je Slovo, za katerega Neisha pravi, da ima veliko simbolike. "Lahko beremo direkt vrstice ali med njimi. V tekstu konkretno govorim, da maham z druge strani in sem postala delček neskončne zavesti. Vrnila sem se tja, od koder sem prišla, saj če se sprašujemo, kako bo pa takrat, ko nas bo enkrat odpihnilo. Približno tako, kot pred tistim, ko smo se rodili. Nehajmo filozofirati, enim je dano, da imajo več kontakta z dušami in več uvida v to, drugim pa malo manj. Vsakemu svoje. Tisto, kar čutiš kot resnico, naj bo tvoja resnica. Sicer živimo na isti Zemlji, a še vedno vsak na svojem planetu. Slovo, ki ga ta pesem poudarja, je pa tisto, ki razbremenjuje, osvobaja, razvezuje in to so tisti konci, ki so v bistvu novi začetki. Začetki in konci imajo isto skupno točko in so v nenehnem kroženju," razloži svoj pogled na življenje, ki je močno povezano tudi s konci, Neisha.

Neisha
Neisha FOTO: POP TV

"Treba je ceniti dar življenja in vsak dan tako živeti," še dodaja pevka, ki je pesmi priskrbela tudi video podobo. "Snemalni dan me je zelo presenetil, saj je bilo trideset stopinj, kar tudi za puder ni bilo dobro, ampak smo imeli priložnost posneti čudovite kadre in se je zelo lepo izšlo," se tistega dne spominja Neisha, ki se po nekajmesečni pavzi vrača na glasbeno sceno. "Dolga leta sem se ukvarjala s težavami z apnejo, ki me je pestila, zato je bilo treba sprostiti dihalne poti, torej nož je naredil svoje. Ta mi vsakič prinese v življenje neko svobodo, saj odreže nekaj, kar mi več ne služi. Tudi tukaj je simbolika in sem zelo vesela, da sem to uspešno prestala. Z mojimi glasilkami ni bilo nič narobe in tudi zdaj ni, je pa resonanca malo druga," je še razkrila glasbenica.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.