16°C

Nekdanja misica Buryana s poletno skladbo Vino sladko

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
K.D. /
KOMENTARJI
3
Pevka se po enoletnem premoru vrača na glasbeno sceno z novo avtorsko skladbo, ki je nadaljevanje njene začrtane pevske kariere.

Buryana
BuryanaFOTO: osebni arhiv izvajalca

Energična skladba Sladko vino je, kot pravi Buryana, kot nalašč za vroče dni, ki prihajajo, in kot pravi sama, je bila zares neučakana, da pesem ugleda luč sveta in gre med ljudi, ker gre vendarle za novo zgodbo na njeni glasbeni poti. "Rada imam vse zvrsti, tudi moje pretekle pesmi kažejo na to. Zdi pa se mi, da je Vino sladko še malce bolj 'moja'. Rada imam to zvrst, zares sovpada z mojo energijo in glasom," razmišlja o skladbi Buryana: "Poletje je čas za ljubezen, iskre v očeh in pogled, ki je zazrt tja gor, med zvezde, saj je zares možno vse, če si to le zares želimo."

Pod glasbo pesmi se podpisujeta Rok Lunaček in Krešimir Tomec. Slednji je poskrbel tudi za aranžma in produkcijo pesmi, Lunaček pa je napisal tudi besedilo. "Buryana je izjemna pevka; imel sem privilegij, da sem jo slišal v več glasbenih zvrsteh, in v vseg je briljirala. Izjemna profesionalka," navdušeno pripoveduje Lunaček, Tomec pa doda: "Zares je odlična interpretka. Lepota in talent gresta v njenem primeru tako lepo skupaj; vrhunska pevka."

 "Tudi v prihodnje bom večkrat postregla s čim novim, zdaj bolj vem, kdo sem in kakšen stil je blizu moji duši," še napove pevka, ki zase pravi, da ne glede na to, da je velika perfekcionista, ostaja preprosto štajersko dekle. "Veselim se novih projektov in vsakič sem ganjena, da gre lahko nova pesem in nova emocija med ljudi."

Nato je sledilo še snemanje videospota, ki je luč sveta ugledal 18. 7. pri produkcijski hiši RoxPro production, nastal pa je pod taktirko producenta Roka Maverja.

Naj spomnimo, da si je pevka – primerno glede na interese mednarodne glasbene industrije ter tako domačih kot tujih založb – nadela umetniško ime 'Buryana', kar je izpeljanka iz njenega priimka, vendar ima svoj pomen in zgodbo. Buryana je redka nepalska roža, ki raste v tibetanskem gorovju in je podnevi bele barve, ponoči se pa dobi rdečo oziroma modro UV-barvo. Ime pomeni navdih, vznemirjenje, prijaznost in odprtost. Sposobnost preobrazbe pa je nekaj, kar Buryana kaže tudi na sceni. Prelevi se namreč v energično, samozavestno in zapeljivo izvajalko, ki ji scenski nastop ni tuj.  

Tudi kot pevka ni začetnica, saj je deset let obiskovala ure opernega petja in s svojo spremljevalno skupino občasno nastopa s priredbami domačih in tujih znanih skladb. Kot sama pravi, se je našla prav v glasbi, saj jo ta spremlja že vse življenje in je njena največja strast.  

Koronavirus pasica nova