Glasba

Nipke vsem javlja, kdaj bo hit

Ljubljana, 17. 05. 2021 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Boštjan Tušek
Komentarji
8

Po tem, ko je kolektiv Dravle Records lani objavil zanimiv album Buden, je raper Nipke, ki je svoj istoimenski prvenec izdal leta 2015, s pesmijo Kdaj bo hit najavil nov album Retro. Tega lahko pričakujemo jeseni, v skladbi pa je spregovoril o ustvarjalnih blokadah in pričakovanjih.

Ljubljanski raper Boštjan Nipič - Nipke v novi pesmi in videospotu Kdaj bo hit govori o ustvarjalni blokadi in krizi v času, ko nekateri raperji ostro kritizirajo trenutno stanje in oblast. A njegov pristop je vseeno drugačen, nekoliko "mehkejši", saj se ozira predvsem sam vase. "Predvsem govorim o sebi, o svojih občutkih, ukvarjam se s samim sabo in s svojim notranjim svetom, saj ga najbolje poznam, obenem pa je to nekaj, kar najraje raziskujem," pravi raper, ki je leta 2015 postregel z istoimenskim prvencem, s katerega so dobre poznane pesmi, kot so Ta bit, Všeč tko k je in Internet Girl.

Boštjan Nipič - Nipke predstavlja novo pesem Kdaj bo hit, v kateri se iskreno sooča z ustvarjalnim krčem in odgovarja vsem tistim, ki jih je zanimalo, kdaj bo ponudil kaj novega.
Boštjan Nipič - Nipke predstavlja novo pesem Kdaj bo hit, v kateri se iskreno sooča z ustvarjalnim krčem in odgovarja vsem tistim, ki jih je zanimalo, kdaj bo ponudil kaj novega. FOTO: Damjan Žibert

Nipke v svoji novi pesmi tako odgovarja vsem, ki so ga v zadnjih leti spraševali: "Kdaj bo hit, kaj je nov'ga?" V kolikšni meri pa je v resnici čutil ta pritisk? "Po lastnih izkušnjah in uspehih, ki sem jih doživel v glasbeni karieri, sem samemu sebi seveda postavil tudi nek standard, zato so določeni pritiski prisotni, pričakovanja od zunaj pa mi dajo le vedeti, da so moji poslušalci lačni moje glasbe in da mi s tem, ko me vprašajo, kdaj bo hit, le sporočajo, da od mene pričakujejo le najboljše," meni Nipke, saj je dejstvo, da živimo v časih, ko so vplivi glasbene industrije in marketinga tako močni, da je kreativna svoboda umetnikov velikokrat kompromitirana.

O tem, kaj ga spodbudi, da napiše pesem, s katero je zadovoljen, pa pravi, da je to "po navadi dobra ideja, dober koncept, včasih pa tudi dobra besedna zveza, ki ga odpelje v zgodbo." "Najpomembnejše se mi zdi, da je pesem iskrena in unikatna ter da ima tisto, zaradi česar si jo bo poslušalec znova zavrtel. Vsak komad, ki ga ustvarjam, nastaja z isto mero ljubezni in ima zame prav posebno mesto, zato je zame vsak od njih singel in hit obenem," je o nastanku skladbe povedal raper.

V svežem videospotu je tako hotel pokazati, kako je, ko se umetnik znajde v kreativni krizi. "Z videospotom smo želeli poudariti mojo frustracijo, ko se znajdem v kreativnem krču, ki je sestavni del vsakega kreativca, sicer pa že nekaj časa besedila največkrat tipkam na svoj prenosnik, kadar ta ni pri roki, ga nadomesti telefon, v studiu pa po navadi pograbim kar koli, na kar se da pisati, pa naj bo to škatla od pice ali pa račun iz trgovine," je o vizualizaciji in o tem, na kakšen način zapisuje svoje ideje, povedal Boštjan.

Nipke za jesen napoveduje drugi album Retro, še prej pa bo objavil nekaj novih pesmi, da bo čakanje na ploščo znosnejše.
Nipke za jesen napoveduje drugi album Retro, še prej pa bo objavil nekaj novih pesmi, da bo čakanje na ploščo znosnejše. FOTO: Damjan Žibert

Sicer pa naj se oboževalci letos pripravijo na novo "dozo" Nipkeja, ki je bil v času epidemije očitno ustvarjalen. Prva pesem je že pred nami, pred izidom albuma Retro pa napoveduje še nekaj novim pesmi. "Od mojega mojega prvenca je minilo že nekaj časa, zato se tudi sam močno veselim, da svojim poslušalcem pokažem kreacije, ki so nastale v času, ko smo bili zaprti. Ves album bo na voljo po poletju, do takrat pa načrtujem vsaj še tri nove skladbe in videospote, da bodo lažje zdržali do izida albuma," nam je zaupal. 

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bolcn
17. 05. 2021 14.49
+6
Ja končn nooo... Kes hodu 😂
akize
17. 05. 2021 14.21
+0
Pa koga to briga? brezveze
murkecc
17. 05. 2021 15.47
+2
Očitno tebe, saj si odprl članek in komentiral.
supplement
17. 05. 2021 14.18
+3
za nekoga je nekdo.
rjurij
17. 05. 2021 14.17
+3
Hudooo! To sem čakal že od leta 2015, že mečem bankovce v monitor.
IgorMuc
17. 05. 2021 14.11
+3
Nipke, gripke, tripke, space shipke, jeepke, čipke, Bottle flipke
Debely
17. 05. 2021 13.44
+2
Iluzionist
17. 05. 2021 14.16
+6